Конституцията трябва да остане непроменена и да бъде запазена като стожер. За това настоя на пресконференция в БТА инж. Николай Дренчев - организационен секретар на "Възраждане".

Той заяви, че от "Възраждане" се противопоставят на едни систематично и коварно провеждани политики не само от правителството, но и от НПО-та, които са маскирани като граждански организации, но имат за цел провеждането на антидетски и антисемейни политики.

Тъй като те (НПО-ата - бел.ред.) са изключително богати и тяхното създаване е започнало с пари и ноу-хау отвън, в момента те имат възможности да създават дори законодателство и постигнаха своя голям шлем - Закона за социалните услуги, който във всеки момент може да започне да работи на пълни обороти, предупреди Дренчев.

По негови думи именно Конституцията ни брани от "безумията" на законотворците, които в условията на абсолютно ниско обществено доверие правят по негови думи всякакви "измишльотини" в нашето законодателство.

На 20 октомври КС решава за комисията за промени в Конституцията

На 20 октомври КС решава за комисията за промени в Конституцията

Запитването от президента Радев е за противоконституционност

По тази причина той призова гражданите да се присъединят към планирания митинг в защита на Конститутцията на 1 ноември от 17.00 часа пред Паметника на Цар Освободител.

Конституцията е това, което последно ни пази от безумията на управляващия режим, който, за да запази корумпираното си управление, е готов да продаде националния суверенитет, подчерта Дренчев и настоя да не се допуска Основният закон да бъде прекрояван от некомпетентното управление на ГЕРБ и Обединените патриоти.

От своя страна адвокат Виктор Костов от родителското движение посочи, че НПО-ата са група от хора, придобили експертност да получават грантове, с които да прокарват идеологията, на която са се съгласили с техните спонсори. Когато използваш тези грантове, за да заглушаваш опонентите си да имат различно мнение, тогава тази група от НПО-та става тиранична метастаза в демократичното общество, категоричен бе той.

Адвокатът посочи, че срещу родителското движение са извършени атаки чрез злоумишлено използване на правото на жалба до различни институции.

Президентът оспорва комисията на ГЕРБ за Конституцията пред Конституционния съд

Президентът оспорва комисията на ГЕРБ за Конституцията пред Конституционния съд

Да обсъжда вече внесен проект може само ВНС

На пресконференцията бяха представени няколко от тези атаки. Една от тях е спрямо на най-голямата фейсбук група "Децата на България", срещу която е бил направен опит за виртуално похищение.

Ограничения в социалната мрежа са били наложени и на групата "Да запазим българското семейство".

Друга социално ангажирана група - Включете се в борбата против трафика на деца", пък е била деактивирана след апел на Георги Богданов от Националната мрежа за децата заради "конспиративни теории на крайнодесни религиозни членове".