Не с молби, както прави управляващото мнозинство, а с конкретни действия може да бъде свален главният прокурор Иван Гешев.

Така остро се обърна към "Продължаваме промяната", "Има такъв народ", "Демократична България" и БСП в кратка декларация от трибуната на парламента заместник-председателят на "Възраждане" Цончо Ганчев.

"Преди малко станахте, пляскахте с апломб на една молба към главния прокурор. Да кажем конкретно - първият законопроект за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт беше на "Възраждане". В него ясно и точно се дефинираха нещата, които ако бяха обсъдени, влезли в зала и приети, щеше да има конкретни стъпки за промяна във Висшия съдебен съвет и смяна на главния прокурор", изтъкна народният представител.

С аплаузи управляващите искат оставката на Иван Гешев
Обновена

С аплаузи управляващите искат оставката на Иван Гешев

Част от депутатите станаха на крака

По думите му предизвикани от декларацията на председателя на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров, мнозинството изпадало в тотална демагогика без да предлага нищо в конкретика.

"Крайните либерали, които са в този сектор (посочи към ПП и ДБ, бел.ред.) мълчат, като не знам какво. Вместо да обиждате народа, че са фашисти, да излезете и да работите за смяна на главния прокурор", добави Ганчев.