България трябва да запази своя лев и своята валута, която е една от най-стабилните в света. За това настоя лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на брифинг пред Българска народна банка, съобщава БГНЕС.

Той отново представи позицията си за невлизане на страната ни в еврозоната и подчерта, че България не отговаря на инфлационните критерии.

Костадинов бе категоричен, че датата 1 януари 2024 г. трябва да се забрави.

Няма публичен разговор по темата, за еврото се говори като панацея, отбеляза той.

Костадинов посочи, че на проведената среща с ръководството на БНБ Димитър Радев е потвърдил стабилността на българската валута.

"Възраждане" кани Стив Ханке да направи анализ за рисковете от еврото

"Възраждане" кани Стив Ханке да направи анализ за рисковете от еврото

Рисковете от приемането на еврото са загубата на суверенитет

"Отправили сме покана към проф. Стив Ханке за кръгла маса по темата. Ще поканим представители на БНБ и абсолютно всички заинтересовани, неполитически, граждани и парламентарно представените партии", обясни лидерът на "Възраждане"

Той отбеляза, че от партията са искали да се запознаят с анализа за ползите и вредите от влизането на България в еврозоната. Доколкото разбрахме, този анализ е готов, но кога ще бъде обявен пред обществото, все още не е ясно, коментира Костадинов и отново припомни, че "Възраждане" искат референдум за българския лев.

Той заяви, че "Възраждане" не виждат проблем да подкрепят правителство, ако то се съгласи с идеите им за еврозоната и за вдигане на санкциите срещу Русия.

"Възраждане" готови да управляват, ако вземат мандата

"Възраждане" готови да управляват, ако вземат мандата

Партията е вкарала вече 6 законопроекта, а още 20 чакат

"Нека кажа нещо еретично - защо да не получат подкрепата на "Възраждане", ако споделят нашите виждания. В крайна сметка трябва да се обединяваме около принципи и програми, а не около личности и имена на партиите", настоя Костадинов.

Той заяви, че от "Възраждане" нямат проблем да си говорят с останалите партии и изрази готовност за кабинет, ако получат третия мандат.

Заявяваме категорично - искаме третия мандат и сме готови със състав на кабинет, изтъкна Костадинов.