Възраждане се противопостави на плана за въвеждане на еврото като официална валута, пише "24 часа". От партията твърдят, че вече четири години последователно защитават тази гледна точка с аргументи, потвърдени от бащата на Валутния борд Стив Ханке.

От партията на Костадин Костадинов са на мнение, че въвеждането на еврото ще елиминира финансовия ни суверенитет като унищожи българския лев. Възраждане твърдят, че двете служебни правителства на Стефан Янев са стартирали процедурата за приемане на еврото без да имат това право и без да се допитат до българския народ.

От партията изтъкват, че България е на последно място по доходи в Европейския съюз, а в страната ни е отчетена рекордна инфлация, в каквато "гори" и самата еврозона. Смяната на българския лев с евро в такъв момент би била самоубийствена. Тя ще доведе до още по-голямо обедняване на българина, което вече ще е застрашаващо живота и здравето му, защото голяма част от хората живеят на жизнения минимум.

Решението на управляващите да въведат еврото набързо, необмислено и без допитване до народа е опасно, отечеството ни е в опасност и ние като народ сме длъжни да спасим българския лев, за да оцелеем, казват още от "Възраждане".

При 20% инфлация няма как да влезем в еврозоната, категоричен е Борисов

При 20% инфлация няма как да влезем в еврозоната, категоричен е Борисов

Той квалифицира актуализацията на бюджета с нови заеми като "популистки ход"

Парламентарната група започна събиране на подписи за иницииране на референдум за въвеждане на еврото. За целта е нужно събирането на 48 подписа.

От партията заявиха, че са готови с действия да защитят българския лев, ако не получат подкрепа от останалите парламентарни групи.

Възраждане са на мнение, че правителството съвсем скоро ще започне мощна пропагандна кампания в подкрепа на еврото. Според партията това цели да ни раздели, да ни настрои един срещу друг по темата, да ни унищожи като народ и държава и да ни направи още по-зависими от западния свят.

Припомняме, че в края на миналата седмица Министерски съвет прие плана за въвеждане на еврото в страната. Целта е това да се случи от 1 януари 2024 г., ако страната ни покрие всички нужни критерии.

Мирчев учуден от несъгласието на плана за приемане на еврото

Мирчев учуден от несъгласието на плана за приемане на еврото

На експертните съвети коалиционните партньори решили планът да влезе в МС