Новото правителство е като старото, само че е ново. Няма как да му имаме доверие. Това заяви пред БНР зам.-председателят на партия "Възраждане" Цончо Ганев.

Той отбеляза, че една от причините за това е новият министър на вътрешните работи Атанас Илков. По думите му основната задача на силовия министър в служебното правителство е да работи за това да има честни избори и да се бори с купения вот. Според него обаче не може да се има доверие на човек, който е тясно обвързан с Делян Пеевски.

Ганев отбеляза, че друга причина партията му да не вярва на кабинета Главчев 2 е появилата се информация, че предстои срещна на външните министри на държавите от ЕС, на която да се вземе решение да бъдат изпратени военни инструктори за обучение на украинската армия.

Депутатът от Възраждане хвърли вина и върху президента Румен Радев за това, че отново имаме правителство на Пеевски. По думите му държавният глава се е съгласил да имаме същото правителство, с леки корекции, в което един МВР министър, свързан с Пеевски, е сменен с друг такъв.

Цончо Ганев подчерта, че няма сближаване между позициите на Възраждане и ГЕРБ. Според него ГЕРБ е партия, която прокарва евроатлантически ценности и няма нищо общо с българските национални интереси. Това е еманацията на корупцията, това е еманацията на безпътицата 13 години. Това е еманацията на тази партия, която приема за нормално да управлява с Пеевски, добави той.

Атанас Илков от ГДНП сменя Калин Стоянов в МВР

Атанас Илков от ГДНП сменя Калин Стоянов в МВР

Служебен кабинет ще има, изборите на 27 октомври