Парламентарната група на "Възраждане" ще подкрепи подписката, която събира ПП-ДБ за отстраняване на председателя на Комисията за противодействие на корупцията (бившата КПКОНПИ) Антон Славчев. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов пред журналисти в Партийния дом.

Той обясни, че е имал разговор с Кирил Петков, като ПП-ДБ са събрали необходимите подписи за отстраняването на председателя на КПК.

Днес стана ясно за тази инициатива на ПП-ДБ за промяна в КПК, като все още не е официално обявено от политическата формация. 80 подписа са необходими, за да се внесе за искането за оставка на Антон Славчев, като е вероятно ПП-ДБ да са получили подкрепа и от независимите депутати от ДПС без Пеевски, които пък миналата седмица се оплакаха именно от използването на комисията като бухалка.

Костадин Костадинов коментира още, че е изчерпана цялата политическа система в България, затапена е от хора на председателя на ДПС Делян Пеевски. "Дори и един да можем да махнем сега, пак е едно добро начала", смята лидерът на "Възраждане".

Костадин Костадинов бе категоричен, че позицията на "Възраждане" е против Пеевски и ще гласува "за" отстраняване шефа на КПКОНПИ.

Антон Славчев бе е избран от Народното събрание на Република България за Заместник-председател на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество през април 2018 г. Тогава Комисията вече под управлението на бившия главен прокурор Сотир Цацаров.

На инициативата на ПП-ДБ реагирата сутринта последователно както лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, така и председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. От БСП Борислав Гуцанов също коментира, че вече не е времето за подобни инициатива - в последните дни на едно Народно събрание.