Делян Пеевски е изключително притеснен, че президентът Румен Радев не осъзнава кой е и че е мистър Кеш. Притесненията си с намек за менталното здраве на държавния глава председателят на ПГ на ДПС изказа в редовното си вече изявление пред журналисти в кулоарите на Партийния дом.

"Изключително съм притеснен за него - дали той знае кой е, защото досега си мислех, че разбира, че е мистър Кеш, който живее в трезора, но вече при тази констатация, че ще назначава или няма да назначава Господ, съм много притеснен от въздуха, който дишат със селския кръчмар от село Труд - Николай Копринков", заяви Делян Пеевски.

По думите му Радев и Копринков са изключително объркани хора, които не трябва да се заиграват с църковните дела и да имат страх поне от Господ.

Поводът за изказването на Пеевски са думите от вчера на президента Румен Радев, че не би назначил за служебен премиер председател на Народно събрание, който е станал председател вследствие на процедурна хватка или "преврат", както доби известност идеята за евентуалното сваляне на Рая Назарян.

Радев вика на разговор за бъдещия премиер партиите от НС

Радев вика на разговор за бъдещия премиер партиите от НС

Всяка партия ще търси удобен и лоялен човек

Пеевски коментира и информацията, че ПП-ДБ събират подписи за отстраняване председателя на КПК (бивша КПКОНПИ) Антон Славчев. "Славчев е един служител на мистър Кеш", посочи той и призова медиите да направят справка какви са му отношенията с Николай Копринков и с кръга "Капитал" на Иво Прокопиев.

Според Делян Пеевски в момента се иска оставката на Антон Славчев и това е съгласувано, тъй като той е спечелил конкурс за прокурор в градска прокуратура. "Той се нужда от освобождаване от длъжността председател, за да стане прокурор при другия удобен главен прокурор Борислав Сарафов, който отново работи за кръга "Капитал", обясни схемата Пеевски.

Пеевски запита още защо 200 млн. лв. са освободени, които е трябвало да отидат в хазната от този човек (Иво Прокопиев - б.р.), който ограбил с незаконната приватизация "Каолин", "Дамяница" и други предприятия българската икономика, благодарение на Иван Костов.