Лидерите на "Воля" и НФСБ Веселин Марешки и Валери Симеонов ще водят листите на Патриотичната коалиция във Варна и в Бургас.

След тях са знакови имена от двата морски града и хора, доказали, че работят за българските граждани и националния интерес. И двамата взеха решение да оглавят само по една листа.

"Варненци ме познават добре. Варна е символът на освобождението от картела. Битката ми за справедливи цени започна именно от там - преди 30 години с аптеките и преди пет години с бензиностанциите. Наясно съм с проблемите на съгражданите ми и имам готови решения за тях. Въпрос на чест и отговорност е да поискаш доверието именно на хората от родния си град", коментира лидерът на "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки.

Симеонов и Марешки заедно тръгват към властта

Симеонов и Марешки заедно тръгват към властта

Патриотична коалиция - НФСБ и Воля

"Бургас е родината на патриотизма, на Националния фронт за спасение на България и на телевизия СКАТ. Но аз съм човек на действието - вярвам, че трябва да продължа да представлявам Бургас с реална работа, не с приказки", заяви лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

Броени дни от обявяването на Патриотичната коалиция, тя вече набира все повече последователи и съмишленици. Социологическите агенции, които направиха експресни допитвания до българските граждани след обединението между ВОЛЯ И НФСБ, отчитат сериозен ръст в подкрепата за новото патриотична формация. По думите на едни - резултатът на коалицията ще е голямата изненада на тези избори. Според други - патриотичното обединение дава заявка за трета политическа сила в 45-то НС.

Двамата лидери - Марешки и Симеонов, обявиха пълна мобилизация на патриотичния вот, защото повече от всякога България имала нужда от обединение на истинските патриоти. 

Коалицията между "Воля" и НФСБ се разширява

Коалицията между "Воля" и НФСБ се разширява

Новите членове са БДС "Радикали" и Радикалдемократическата партия

Малко по-късно от НФСБ съобщиха, че Борис Ячев ще води листата на Патриотична коалиция "Воля" и НФСБ в Пловдив област.

Ячев вече е печелил два пъти победа за патриотите в този избирателен район - той е депутат от региона в 43 и 44 Народно събрание.

Като председател на Парламентарната антикорупционна комисия в този мандат той е сред инициаторите за създаване на първата у нас "Академия антикорупция", дала възможност на студенти реално да трупат опит в институциите при противодействието на корупцията.

След Борис Ячев, в листата влизат знакови лица от региона, успели и доказали се хора, прагматици, представители на бизнеса, лекари, учители. "Не на последно място - общински съветници и активисти на НФСБ и ВОЛЯ, печелили вече доверието на хората по места и работили реално за каузите на двете патриотични партии", посочи водачът на листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ Борис Ячев.