Вежди Рашидов подава оставка като депутат в Народното събрание, но освен това напуска партия ГЕРБ и политиката. Това обяви Рашидов в съобщение до медиите.

Припомняме, оставката на Рашидов бе поискана от протестиращи граждани, които вчера излязоха на второ национално шествие срещу насилието над жени и в подкрепа на 18-годишната Дебора от Стара Загора.

Оставката на депутата от ГЕРБ бе поискана заради неговите цинични думи по отношение на жените, претърпели насилие. Изказването на Рашидов бе по време на почивката на извънредното заседание на парламента, на което бяха обсъдени и приети промени в Закона за защита от домашно насилие.

По време на почивката между гласуванията на промените в Закона за защита от домашно насилие бившият министър на културата Вежди Рашидов забрави да изключи микрофона си.

Наблизо обаче имаше включен микрофон, на който се чу изключително цинично изказване относно случая с нападнатото 18-годишно момиче от Стара Загора.

"С какво е по-различен? Има и сега закони. К'во чешеме езици? Всички к***и се събудиха да се сетят, че преди 15 години са изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна", бяха думите на Рашидов.

ГЕРБ се разграничи от Вежди Рашидов

ГЕРБ се разграничи от Вежди Рашидов

Той подаде оставка като председател на Комисията по култура и медии