"Начинът, по който "Продължаваме промяната" беше представен в началото, създаде известни колебания сред нашите членове, че едва ли не президентът се отказва от БСП. Това заяви пред bTV социалистът Кристиан Вигенин.

По негови думи последните дни са дали ясно да се разбере, че този проект не е създаден от Румен Радев.

Колкото повече минава времето, толкова повече изглежда, че това е просто бизнес проект, който ще бъде регистриран по Закона за политическите партии, отбеляза той и допълни, че това е едно акционерно дружество, което в момента набира капитал.

Според Вигенин участието на Кирил Петков и Асен Василев в служебния кабинет е било използвано, за да трупат популярност и да си правят пиар.

Нинова: "Продължаваме промяната?...", та тя не е започнала

Нинова: "Продължаваме промяната?...", та тя не е започнала

Проектът на Петков и Василев й приличал на дежавюто на Слави Трифонов

Той обясни, че за него винаги е стоял въпросът защо е това бързане да се направи, тъй като формирането на една политическа партия изисквало време и ясни принципи.

Вигенин подчерта, че БСП категорично стои зад кандидатурата на Румен Радев и се надява, че по този начин вече окончателно са затворили спекулациите от последните месеци.

"Няма да се опитваме да слагаме Радев в "тесни партийни дрехи". Той заслужава нашата подкрепа", заяви червеният депутат.

Той посочи, че Инициативният комитет, който тази вечер ще бъде обявен за издигане на кандидатурата на Румен Радев за президент, е преди всичко знак към обществото за това, че държавният глава продължава да бъде партийно необвързана фигура и човек, който показа, че има качествата да води страната.

"Продължаваме промяната" готови да работят и с ГЕРБ и ДПС, но при пет условия

"Продължаваме промяната" готови да работят и с ГЕРБ и ДПС, но при пет условия

Петков и Василев категорично подкрепят Румен Радев