Владимир Кисьов от СДС, който беше сочен като кандидат за евроизборите на избираемо място в общата листа с ГЕРБ, е обявил, че няма да се кандидатира, съобщи "Дневник".

Кисьов беше назован поименно от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като желан кандидат в общата листа. Борисов напомни, че Кисьов като председател на Столичния общински съвет единствен му е оказвал подкрепа по времето, когато ГЕРБ се формираше и не разполагаше със своя група в СОС.

"С Владо Кисьов се познавам от времето, в което беше председател на СОС, а аз станах кмет без нито един съветник. (...) Разчитаме на твоята мъдрост, приятелю. Да не се забравя, че Владо Кисьов е първият преговарящ с ЕС." - призова Борисов.

Борисов дава две места на СДС в евролистата
Обновена

Борисов дава две места на СДС в евролистата

Няма да има загуба на десни гласове, предстои разговор и с ДБГ

Днес в Плевен Националният съвет на СДС даде мандат на председателя на партията да доведе докрай преговорите с ГЕРБ и да подпише политическо споразумение за съвместно явяване на европейския вот.

Решено е да се съкрати срокът за подаване на номинации, гласуван на предишното заседание на съвета на 15 март. Номинации за кандидати на СДС за европейските избори ще се приемат до 11 ч. във вторник, 26 март, за да може в четвъртък, при финалните преговори с ГЕРБ, да бъдат предложени окончателните имена.

Лукарски поиска оставката на Христов заради "наведеното положение" на СДС

Лукарски поиска оставката на Христов заради "наведеното положение" на СДС

Той избухна срещу готвената обща евролиста с ГЕРБ

"Аз мисля, че направихме една стъпка в правилна посока от гледна точка на това, че желанието на Съюза на демократичните сили, а и на ГЕРБ, е да обединим десния вот, който е около Европейската народна партия. За нас тя е изключително стабилизиращ фактор в Европейския съюз. Ние сме най-старата партия, член на ЕНП, и няма нищо по-логично с най-голямата партия, член на ЕНП, да бъдем заедно на евроизборите." - заяви пред журналисти председателят на СДС Румен Христов.

Той уточни, че споразумението е само за европейските избори. Целта, която си поставят СДС и ГЕРБ, е да постигнат осем депутатски места в Европейския парламент.