Промени в Конституцията са ненужни, обяви лидерът на БСП Михаил Миков след заседание на партийното Изпълнително бюро.

Вместо да се прочете Основният закон и да се приложи, има абстрактни идеи за промяна, недоволен е Миков. Такива действия той вижда и от страна на президента.

Поредица от изявления в края на миналата година на Местан, Първанов, Плевнелиев ни карат да смятаме, че има кръгове в българското общество, които упорито не искат Конституцията да бъде прочетена и прилагана, а да се търсят всякакви поводи да се превръща в универсално оправдание за действие или бездействие, които противоречат на принципите на правовата държава, демократичната държава и социалната държава, остър бе червеният лидер.

По думите му приоритетите на социалистите в парламента през новия политически сезон ще са свързани с уплътняване на конституционните права на българските граждани на законодателно равнище.
Готвените и обсъждани вотове на недоверие попадат именно в обсега на основни конституционни принципи и текстове, които са пряко нарушени, напомни той позицията на червените за някои промени в здравеопазването.

Зачестилите тежки престъпления у нас са притеснили БСП, като столетницата намира действията на вътрешния министър и на правителството за неадекватни.

В контекста на днешното уверение на премиера Бойко Борисов, че ще се бори със зъби и нокти за стабилността в държавата, Миков прецени, че на такъв пост човек трябва да има повече средства за борба. Борисов да се бори със закони, прозрачност и разделение на властите, посъветва социалист номер едно.

Стана ясно още, че червените активно готвят предстоящия си конгрес. Започнало организационното укрепване по региони и хората били много доволни от това. "Добре че горе се сетихте да дойдете", славословели редовите социалисти по места, където партийните секретари били починали преди години и нямало никаква партийна организация.