Общинският съветник от ВМРО - БНД в Карлово Светлозар Янков изпрати писмо до депутата от "Обединени патриоти" Александър Сиди, в което призовава правителството да предприеме спешни мерки за прекратяването на циганския тормоз в региона.

Янков настоява в района да се осигури засилено полицейско присъствие, както и да се открият местни полицейски участъци в проблемните села в общината.

Писмото на общинския съветник от ВМРО е по повод побоя в землището на Баня от 16 октомври, когато група роми нападнаха горски служители, изпълняващи служебните си задължения.

12 задържани за побоя в Баня

12 задържани за побоя в Баня

Могат да получат до 10 години затвор

Според общинския съветник Карлово е една от най-големите по територия и население общини в България, като в същото време там имало цели села с преобладаващо циганско население.

"Случаите на кражби, побой и убийства там са ежедневие, а това насажда етническа нетърпимост и страх в хората", посочва Янков. Заради това е време в Карлово да се предприемат по-сериозни стъпки в посока защита интересите, живота и здравето на населението в общината, допълва общинарят.

Янков обръща внимание и на проблема с незаконните постройки в района.

Откриха полицейската приемна в циганската махала на Асеновград

Откриха полицейската приемна в циганската махала на Асеновград

Приемната няма да помогне според местните. В Асеновград още имало напрежение

От своя страна депутатът Александър Сиди незабавно внесе питане до вътрешния министър Валентин Радев с искане за точни и ясни отговори на повдигнатите от карловци въпроси.

Симеонов иска полицейско управление във всяка циганска махала

Симеонов иска полицейско управление във всяка циганска махала

Трябвало да се провери и обществената поръчка за ремонта на парламента