Вицепремиерът Валери Симеонов посочи, че трябва да се проверят документите, с които е спечелена обществената поръчка за ремонт на сградата на парламента.

Припомняме, според разследването на Нова телевизия обществената поръчка за ремонта на сградата на парламента е била спечелена от един от тарторите на джебчийската мафия в страната.

Тартор от джебчийската мафия ще ремонтира парламента

Тартор от джебчийската мафия ще ремонтира парламента

Семействата Илиеви, Бакови и Йорданови са без образование, но се къпят в разкош

Според Симеонов по силата на българското законодателство няма ненаказуемо престъпление в страната. Имало практика за маловажни престъпления, при които равносметката възлизала под стойността на една минимална заплата, да се игнорират. Според вицеремиера това трябва да се промени.

Симеонов се зарече да направи всичко възможно да има повече справедливост и дребните престъпления да бъдат наказвани. Той щял да съблюдава и хората, занимаващи се с дребни кражби и джебчийство, да се наказват ефективно от закона.

Според Симеонов става въпрос главно за вътрешна престъпност в "гетата". Вицепремиерът посочи, че има варианти тази ситуация да се промени. Едно от тези решения било "във всяко гето да има полицейско управление". По думите на Симеонов полицейско управление в циганските махали ще доведе до нормализиране на обстановката вътре в самото. "Тази вътрешна престъпност в гетото трябва да се овладее", допълни той.

Нямало цигани без адресна регистрация в Асеновград

Нямало цигани без адресна регистрация в Асеновград

Открити са 120 незаконно постройки

Симеонов сподели и че циганите са етнос, който лесно можел да се приобщи. Той насочи вниманието си към възникналите проблеми в Асеновград и сподели, че причините са конфликта там могат да се решат.