Водната криза беше "опакована" така, че да изглежда обосновано общонационална, заяви депутатът от ВМРО доц. Милен Михов пред телевизия ON AIR.

По-рано днес вотът на недоверие към правителството, внесен от БСП заради провала в политиката на околната среда и водите, очаквано беше отхвърлен. Против правителството гласуваха само депутатите от БСП и ДПС, от "Воля" се въздържаха, а независимите подкрепиха управляващите от ГЕРБ и ОП.

Социалистите обвиниха управляващите, че не са предприели по-рано мерки за бедственото положение с водата в Перник.

В хода на дебата са се чули и истините, според него.

И четвъртият вот на недоверие не свали Борисов от власт
Обновена

И четвъртият вот на недоверие не свали Борисов от власт

За събарянето на властта гласуваха 102 депутати от БСП и ДПС

"България изнася 10 пъти повече вторични суровини отколкото внася. Битовият отпадък в България през 2012 г. не се рециклира въобще 0%, тази година ще бъде рециклиран 50%", заяви депутатът по повод темата за незаконния боклук в България.

Той добави, че няма тежки индустриални замърсители в България, които да са под контрола на държавата.

Не можем да приемем стремежа да се окачестви екологическата ситуация в България като катастрофична на фона на Европа, отбеляза той.

Протестите на малкия и средния бизнес не бива да бъдат неглижирани, коментира Михов.

"Има определен резон в техните искания, определени неща, които стигат границите на разумното. Този стремеж за много тежък контрол върху бизнеса е нещо добро за големите компании, но не и за малкия и средния бизнес. Отлагането на тази наредбата е нещо, което е добро и трябва да се работи в тази посока", твърди депутатът.

Според него промяната на ДДС е нещо много важно. Това засяга въпроса за диференцирането на ДДС.

"Там могат да се наредят на опашката много други браншове и тогава влизаме в един много голям дебат. Тяхното искане по този въпрос е трудно да бъде постигнато", посочи Михов. Той допълни, че си дават сметка, че са се ангажирали с една позиция, че данъчните ставки няма да се пипат, но това не означава, че не трябва да се говори за това.

"Темата е много дискусионна. Протестът беше използван от много парламентарни и извънпарламентарни партии", допълни той.

Относно промените в изборния кодекс депутатът заяви, че е необходим много откровен, професионален и публичен дебат по темата.

"Промените трябва да бъдат в такова качество, че да убедят хората, че има смисъл да гласуват. Доверието в политиците минава през доверие в изборите", каза още народният представител.