"Социологията показва, че ВМРО няма проблеми с т.н. бариера. Ние винаги сме опровергавали социологията. Всеки човек, който има доказано име в обществото и е работил в нашата посока е добре дошъл при нас".

Това заяви военният министър Красимир Каракачанов от авиобаза "Безмер", където бе на посещение, цитиран от Нова телевизия.

Припомняме, че според последното проучване на "Тренд" ВМРО остава на ръба и влизането им в парламента много зависи от кампанията, която ще направят.

Това показват проучванията и на други социологически агенции, а единствената агенция, която ги вкарва в парламента сигурно, е "Барометър".

Каракачанов подчерта, че с празни политически приказки армия не се прави.

ВМРО събра Боян Чуков, Ернестина Шинова и Кузман Илиев в листите си
Обновена

ВМРО събра Боян Чуков, Ернестина Шинова и Кузман Илиев в листите си

Каракачанов: Партията не води мръсна и не води компроматна кампания

Дълги години назад не сме имали осем самолета СУ-25 в бойна готовност. Той е машина, която е абсолютно съвместима с авиацията на НАТО", обясни военният министър.

Той изтъкна още, че днес е един хубав ден за авиацията ни.

На летище Безмер имаме 8 самолета СУ-25, готови да изпълняват своите бойни задължения. Преди две години бяхме пред перспективата да нямаме нито един от тях, а те са основен инструмент на флота, отбеляза Каракачанов.

Каракачанов няма съмнение, че ВМРО влизат в следващия парламент

Каракачанов няма съмнение, че ВМРО влизат в следващия парламент

Воеводите не са водили разговори за коалиция с "Воля"

Той добави, че благодарение на активността на командирите на ВВС и инициативата на ръководството на авиобазата е бил сключен договор за ремонт и модернизация на осем от съществуващите самолети. Днес те вече са готови.

"Имаше много скептици, които казваха, че нямаме нужда от стари руски самолети. Аз винаги съм смятал, че руски самолети няма. Щом те са платени от българите - те са български", каза още Каракачанов.