"Битката няма да бъде лека, но съм убеден, че за пореден път ние ще се справим по най-добрия възможен начин не в името на това да се реализира някои за някакъв, а в името на това да продължи един курс на политика, който ще бъде спирачка за безхарактерните политици, които са готови да отстъпват от нашите националните интереси".

С такава заяви лидер на ВМРО Красимир Каракачанов представи гражданската квота в листите, с които партията излиза на парламентарните избори на 4 април.

Сред тях са Боян Чуков, който води листата на ВМРО в Стара Загора, генерал Кирил Радев, Кузман Илиев, проф. Христо Смоленов, Давид Александров, ръководителят на ансамбъл "Българе" Христо Димитров, общинският съветник от Пловдив Владимир Кисьов, Арлин Антонов, предприемачът Иван Иванов, юристът Димитър Чукарски и актрисата Ернестина Шинова, която само е пожелала да бъде последна в листата.

Каракачанов няма съмнение, че ВМРО влизат в следващия парламент

Каракачанов няма съмнение, че ВМРО влизат в следващия парламент

Воеводите не са водили разговори за коалиция с "Воля"

Традицията във ВМРО е да канят хора в техните листи, които в своята кариера защитават патриотични каузи и имат правилно национално отговорно разбиране за бъдещето на България и българския народ, обясни Каракачанов.

Той увери, че ВМРО не води мръсна и не води компроматна кампания, а тя ще бъде позитивна, на базата на това какво са направили и какво трябва да се направи за България.

Каракачанов заяви, че не обича да дава прогнози за големината на бъдещата си парламентарна група. Това зависи от кампанията на партията и от гласовете на хората.

На парламентарните избори на 4 април повече от 1/3 от местата във ВМРО са гражданска квота, което представлява 105 човека утвърдени граждански кандидатури в цялата страна. Само в листите на трите столични района те са 15. Утвърдените представители на гражданската квота на партията са преподаватели, лекари, предприемачи, икономисти, юристи, бивши военни.

До 3 февруари Каракачанов убеждавал Симеонов да са заедно на изборите

До 3 февруари Каракачанов убеждавал Симеонов да са заедно на изборите

На следващия ден лидерът на ВМРО му съобщил, че ще се явят сами

Каракачанов подчерта, че ВМРО винаги са били привърженици на гражданско участие, разбирайки, че много хора не желаят да членуват в политически партии. Те не натискат и граждани да стават членове на ВМРО.

"Българското общество не са само партиите, а хората, които благодарение и само на своите качества и възможности са направили нещо в живота", подчерта Каракачанов.

Още един член на БСП напусна партията
Обновена

Още един член на БСП напусна партията

Той съответно ще освободи и позициите, за които бе избран

Водачът на листата на ВМРО в Стара Загора Боян Чуков заяви, че ВМРО е партията, която е най-близка до неговите убеждения и позициите, които защитава. Припомняме, вчера Боян Чуков напусна Българската социалистическа партия.

Той благодари за поканата да бъде в гражданската квота на партията. Предизборната кампания ще позволи още веднъж на тези, които са в позициите на българските патриоти да обяснят на общественото мнение за какво се борим и какво желаем, обясни Чуков.

Кузман Илиев заяви, че патриотизмът е най-големият щит върху глобалните рискове, които предстоят пред обществото. Връзката с историята и познаването й дава голяма възможност на хората да поддържат онова, което е спорно за нашето общество, посочи Илиев.

Според него има три риска пред България, сред които културно-цивилизационен, геополитически и икономическият риск. Той вижда частично припокриване върху неговите идеи и това, което ВМРО изповядва.

Проф. Христо Смоленов заяви: "ВМРО има гръбнака и волята да се изправи срещу Великите сили, за да не допусне касапница на Балканите. ВМРО е организацията, която спря кървавия замисъл и спести на Балканите и Европа една голяма трагедия", категоричен бе професорът.

Доц. Кайчев: В РС Македония се пишат нови учебници

Доц. Кайчев: В РС Македония се пишат нови учебници

Днес ще се проведе среща на Смесената българо-македонска комисия

Припомняме, в началото на месеца имаше рокади във ВМРО по отношение на това дали партията ще се коалира с НФСБ или не. Първоначално бе обявено, че двата коалиционни партньора от ОП - ВМРО и НФСБ ще отидат и на тези избори в коалиция. Внезапно обаче от ВМРО се отказаха и заявиха, че ще се явят на изборите самостоятелно.

Впоследствие изненадващо НФСБ и "Воля" обявиха, че ще се явяват заедно на предстоящите избори.

В настоящото Народно събрание не може да се каже, че отношенията между Валери Симеонов и Веселин Марешки са били не само близки, но и добри. Лидерът на "Воля" искаше оставката на Валери Симеонов като вицепремиер заради репликата му по повод протестите на майките на деца с увреждания. Не липсваха обвинения и в обратната посока.

Същевременно вчера стана ясно, че Боян Чуков напуска БСП. По-късно се появи информация, че депутатът сменя фронта, за да се включи в листите на ВМРО.