Под името на коалиция "Българските патриоти" ВМРО, НФСБ и "Воля" тръгват обединени към изборите на 11 юли.

Днес е подписано предизборното споразумение, с което се поставя начало на обединение на патриотичния сектор, посочват в посиция.

10 основни принципа обединяват три формации, а като водещи от коалицията открояват национално помирение и прекратяване на междуинституционалните войни; повишаване на доходите и пенсиите; мерки срещу монополите и картелите, приемане на Закон за частния фалит; преодоляване на демографската катастрофа; недопускане на ДПС в управлението на България; независима и националноотговорна външна политика; защита на традиционното семейство и недопускане на еднополови бракове; прекратяване на социалния паразитизъм; въвеждане на образователен ценз при гласуване; децентрализация; нулева толерантност към корупцията; нов Обществен договор и др.

Припомняме, че заявка за такова обединение беше дадена веднага след състоялите се на 4 април редовни избори, на които ВМРО решиха да се яват самостоятелно. Но дори и те не успяха да преминат 4-процентната бариера за влизане в Народното събрание. НФСБ, които бяха изненадани от решението на войводите влязоха в коалиция с "Воля" на Веселин Марешки, но събраха дори и заедно едва 2.37%. Първоначално заявка за обединение бе дадеха евентално и към КОД на Петър Москов, който обаче отхвърли възможност за такава перспектива. 

Патриотичен фронт - само под знамето на "Възраждане"
Обновена

Патриотичен фронт - само под знамето на "Възраждане"

Те искат отпадане на COVID мерките

Ето и 10-те принципа, които изведоха като приоритети:

  1. България има нужда от национално помирение, прекратяване на междуинституционалните войни и езика на омразата, за да се гарантира държавността в името на гражданите и на националните интереси. Осигуряване на пълна прозрачност в работата на институциите. Фокусиране върху неотложните приоритети на обществото.
  2. Повишаване на доходите на българските граждани. Справедливо преизчисляване на всички пенсии и осигуряване на достойни старини на българските пенсионери. Подкрепа на бизнеса в България. Мерки срещу произвола на монополите и картелите. Приемане на Закон за частния фалит. Защита на българския интерес при концесиониране на природните богатства.
  3. Демографската катастрофа е най-голямата заплаха пред България. За преодоляване на демографската катастрофа са необходими бързи, комплексни и адекватни мерки. Подкрепа на грамотната раждаемост, активни просемейни политики и програми за завръщане на нашите сънародници от чужбина.
  4. Недопускане на ДПС и други антиконституционни етнически партии в управлението на България. Гарантиране на националната сигурност.
  5. Независима националноотговорна външна политика, отстояваща само и единствено интересите на България. Противопоставяне на неоосманизма, нелегалната миграция и опитите на Брюксел да налага чужди на българския народ идеологии. Защита и подкрепа на българските общности зад граница. Твърдо отстояване на историческите български интереси в РС Македония.
  6. Защита на традиционното българско семейство и семейни ценности. Съгласно Конституцията семейството е съюз между мъж и жена. Недопускане на еднополовите бракове и джендър идеологията в страната ни.
  7. Прекратяване на социалния паразитизъм. Премахване на привилегиите за маргиналните цигански общности и незаконни гета, които стават генератори на престъпления, детска раждаемост, контролиран вот. Всички български граждани имат еднакви права и задължения. Толерирането на едни за сметка на други е недопустимо. Неграмотните лица, неизпълнили конституционното си задължение за образование до 16-годишна възраст, да нямат право да гласуват.
  8. Повече власт при хората: въвеждане на регионално самоуправление и разширяване на правомощията на общините; финансиране на малките общини и гарантиране на спазването на принципите на независимост на институциите и разделението на властите. Облекчаване на процедурата за провеждане на национални референдуми по важни за нацията въпроси.
  9. Нулева толерантност към корупцията на всички нива и към назначаването на отговорни постове на кадри с недостатъчна или неподходяща за поста квалификация.
  10. Готови сме да започнем дебата за нов Обществен договор, за създаване на механизъм за повишаване на личната отговорност на политическите лица, както и за отстраняване на функционалните неуредици при държавното управление.

Първоначално от ВМРО заявиха и че предложението им за коалиция е лидерите да на съответните формации да не влизат в листите. Това е и окончателното решение, потвърдиха от пресцентъра на ВМРО, което означава, че в листите на коалицията няма да се видят имената на лидерите Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Веселин Марешки.

"Крачката в страни" на Каракачанов като саможертва, а не като оферта

"Крачката в страни" на Каракачанов като саможертва, а не като оферта

Искрен Веселинов: Хората трябва да избират политики, а не шоу