От началото на моя мандат съм отказал да пътувам първа класа - спестени са значителни разходи.  Когато пътувам, ползвам обикновени стаи, а не апартаменти. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев, който отговори на въпрос на народния представител Атанас Зафиров за използването на военен самолет „Спартан” при посещението си в Полша.

Министър Ненчев бе категоричен, че представените от депутата цифри са точни, а военните самолети се нуждаят от тренировъчни полети. Той обясни, че посещението във Варшава за подписването на договорите за ремонта на МиГ-овете е имало символична стойност.

Министърът каза, че сумата, изразходвана за полета е 7 088 долара. „Ползването му в този случай доведе до реално спестяване на средства от бюджета”, коментира Ненчев. Той каза още, че всички разходи по престоя на делегацията, включваща редица журналисти, които министър Ненчев назова поименно, са за сметка на съответните редакции.

Министерство на отбраната е осигурило единствено полета. Зафиров категоризира пътуването на делегацията като „екскурзия” и отново постави въпросът, кое е наложило да се използва специален военен самолет. „От начина, по  който ми отговорихте – става въпрос за форма на пиар”, заяви Зафиров.

На въпрос, дали е имало коктейл и кой го е платил, военният министър заяви, че цифрите са точни. "Това посещение бе знаково още повече, че ние имахме двустранни срещи. Бяхме поканени на работна вечеря – коктейл не е имало. Времето бе кратко. Постигнахме конкретни резултати. Истината изисква от нас да бъдем конкретни затова аз съм бил изключително прецизен", коментира още министър Ненчев.