Състоянието на военнопромишления комплекс тревожи членовете на партия АБВ. Председателят на партията Константин Проданов е притеснен, че определени фактори искат да пратят военнопромишления комплекс в предучилищна, заяви на пресконференция той.

Проданов изтъкна, че именно този сектор дава най-висок процент от брутния вътрешен продукт, като от години не е имало такъв висок износ на оръжие. Секторът дава работна сила. Държавата иска да съсипе военнопромишления комплекс, според АБВ.

Лицензът на "Емко" отнет заради нередности в безопасността

Лицензът на "Емко" отнет заради нередности в безопасността

Предстои заседание на Междуведомствения съвет

От партията предполагат, че започва унищожението на КИНТЕКС, за да бъде ударено ЕМКО. Управляващи и опозиция оглушително мълчат, според думите на Константин Проданов.

500 оръжейници протестират при Прохода на Републиката

500 оръжейници протестират при Прохода на Републиката

Причината е в замразения лиценз на предприятието им

Румен Петков информира, че умишлено се изключвал военният министър Красимир Каракачанов от заседанията на междуведомствената група, която анализира ВПК и проблемите в сектора. Според Петков вина има министърът на икономиката.

Прокуратурата трябва да се занимае с ръководството на КИНТЕКС и министъра на икономиката, предлага Румен Петков. Те трябва да дадат обяснения и пред икономическата парламентарна комисия. На тази вакханалия трябва да се сложи край, настоя Румен Петков.

Петков остро разкритикува министъра на икономиката Емил Караниколов: "Той, милият, толкова е далеч от реалността, толкова му е улепило релето".

Отнемането на лиценза на "Емко" е целенасочен удар, смята Румен Петков

Отнемането на лиценза на "Емко" е целенасочен удар, смята Румен Петков

Политикът от АБВ иска Борисов да уволни министрите

Икономическият министър, според него, мишкувал. Караниколов бил "титан на мисълта". Ненадминат ще остане в това, което направи, прогнозира Румен Петков.