Патриотите от ВМРО искат промяна в посоката на развитие на ЕС. Според тях устоите на Европа са силно застрашени от категоричната липса на лидерство, лошия модел за интеграция на мигрантските маси и "отявления розов фашизъм, който пълзи все по-упорито по оста ПЕС-ЕНП".
Дошло време преломно и евровойводите щели да се борят за нов модел на управление на политиките на съюза.

В прессъобщение зам.-председателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Искрен Веселинов, както и министъра на околната среда и водите Нено Димов пишат, че "другата Европа е възможна".
Те предлагат конкретни ценности, около които трябва да протече дебатът за предстоящия евровот.

ЕНП остава най-голямата група след евроизборите, крайната десница се надига

ЕНП остава най-голямата група след евроизборите, крайната десница се надига

Това показва последните проучвания в 27-те страни членки

Просветен патриотизъм
"Изповядваме идеите на просветения патриотизъм. Това е обединителна и човеколюбива идея. Възрожденският, европейски, патриотизъм е бъдещето на България."

Европа на отечествата
"Европа може да бъде силна, когато е Европа на нациите. Само така тя все по-малко ще зависи от Изток или от Запад, а ще разчита на собствените си сили. Защото ще се осланя не на утопичен либерален проект, а на националните си истории и традиции. Европа трябва да се възползва от най-силното, което има - това, че е сбор от дълбоки, хилядолетни национални корени."

Християнска, солидарна, разумна Европа
"Европа е носител на християнските ценности. Те са в основата на нашата цивилизация, с която трябва да се гордеем. Цивилизация на разума, християнската солидарност и религиозната търпимост, където няма място за социални утопии, религиозен фундаментализъм и каквито и да било политически крайности."

Силна България в Европа
"Принадлежността на страната ни към Европейския съюз и НАТО е ценност не само по себе си. Трябва да гледаме на тези съюзи като на цивилизационни, като на средство да отстояваме своята национална идентичност и да постигаме националните си интереси. Ние сме преден пост на модерния, правовия свят. В него няма място за страни избрали друг цивилизационен модел, като ислямистка Турция например.
България трябва да поведе Балканите към една нова Европа. България и Македония имат не само общо минало, но и общо бъдеще."

Защита на малките срещу егоизма на големите
"Европа трябва да покаже един стандарт в западната и източната си част - еднакво заплащане за еднакъв труд, еднакво качество на храните, еднакво отношение към всички без протекции за големите. Ние ще се противопоставим на западния колониален неолиберализъм към страните от Централна и Източна Европа, чието най-грозно лице е демографското ограбване на Изтока."

Консерватизъм
"Консервативната вълна не е антиевропейска, тя е лекарството за Европа. Либералната утопия с претенциите си за глобално господство разрушава основни клетки на обществото, посяга на вечни ценности. Претенциите за трети, четвърти и прочие полове, еднополовите бракове са само върхът на айсберга. Под атака са националните държава, християнската ни вяра и семейството като институция. Ние знаем каква е алтернативата за България и алтернативата за Европа - това е патриотизмът."

България за българите, Европа за европейците
"Трябва да сложи ясна и непреодолима граница за хора и държави, които не спазват европейските ценности. Толерантността към нетолерантните е подчинение. Трябва да спрем безконтролната миграция, трябва да защитим страните си."

Бъдещето на ЕС зависи от първите евроизбори след Брекзит

Бъдещето на ЕС зависи от първите евроизбори след Брекзит

Говорителят на ЕП Джуаме Дук призова да се гласува

Джамбазки, Веселинов и Димов пишат още, че в навечерието на евроизборите, които ще решат посоката на европейския проект за десетилетия напред, тези принципи трябва да са в основата на дебата. Не трябвало да се тиражират скандали и изкуствено противопоставяне, които имали за цел да скрият "очевидния факт, че посланията на социалистите (ПЕС) и народните партии (ЕНП) са идентични".

ЕНП и ПЕС десетилетия налагали политиките на глобалния либерализъм, цензурата на политическата коректност и лицемерието на мултикултурализма. Сега заедно управлявали и Комисията. Те носели отговорността за мигрантската криза, бума на ислямския радикализъм, който окървавил Европа, за ерозията на традиционните ценности и упадъка на европейската идея. Затова имало нужда от истинска алтернатива и такава трябвало да бъде създадена чрез единение на патриотичните и консервативни сили, обединени на основата на споделени ценности.

Воеводите завършват: "Трябва да чуем гласа на народите си, а не на чиновниците, трябва да реформираме Съюза, трябва да спрем разпространението на либералния фашизъм, трябва да спрем своеобразната война в Европа! Другата Европа е възможна!"

Евроизборите са тест за демокрацията заради фалшивите новини според Габриел

Евроизборите са тест за демокрацията заради фалшивите новини според Габриел

Партиите да могат да използват данните на гражданите само с тяхно съгласие, иска тя