Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров вече не е общински съветник в Столичния общински съвет, съобщи stolica.bg.

Днес бе изпълнено неговото желание и Общинската избирателна комисия официално го освободи от местния парламент.

Решението за предсрочното прекратяване на пълномощията му на съветник в СОС е качено на сайта на Общинска избирателна комисия Столична.

"Оставката от Волен Николов Сидеров е подадена чрез Председателя на СОС до Общинската избирателна комисия (ОИК), като същия моли на основание чл. 30, ал.4, т. 3 от ЗМСМА предсрочно да бъдат прекратени правомощията му, като общински съветник", пише в решението.

Волен Николов Сидеров е обявен за избран за общински съветник с Решение от 29 октомври 2019 г. на ОИК-Столична община от листата на ПП "Атака", припомнят от Комисията.

Сидеров не бе сред активните общински съветници и за да влезе на "Московска" 33 той се отказа от депутатското си място в 44-ото Народно събрание.

На негово място в столична община влиза арх. Румен Русев от "Атака". Русев бе кмет на район Младост след Десислава Иванчева. Той ще положи клетва на общински съветник на първата сесия на СОС през септември.

Припомняме, Десислава Иванчева беше избрана убедително за кмет на столичния район "Младост" като независим кандидат през ноември 2016 година. Тогава тя спечели 59.82% от вота на гласоподавателите.

На 17 април Иванчева беше арестувана показно на бул. "Васил Левски" в центъра на София. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, които тя взела като подкуп според прокуратурата.