"Тръгвам с амбиция да затворя американските бази, за което се боря от 2006-та година. Да излезем от НАТО. Това са амбициите ми", категоричен бе Сидеров.

"Да прекратим чуждите концесии - златна, водна, ток. Сега взеха и летището, софийското летище", допълни той.

Запитан за очакванията му какъв процент би взела "Атака" на следващия вот, Сидеров отговори: "Нека не си играем на аритметика. Резултати, които могат да върнат България на българите."

Патриотите готови да водят политика "про-"

Патриотите готови да водят политика "про-"

Борис Ячев: Нашето присъствие в следващия парламент гарантира стабилност

Сидеров определи и патриотичната коалиция между ВМРО, НФСБ и "Воля" като "нищо ново".

"Те са същите, които искат тук да има военни бази, НАТО, ние да сме фронтова линия. Няма никаква разлика между това обединение и между ГЕРБ, БСП, ДПС, "Има такъв народ", Мая Манолова", коментира още лидерът на "Атака"

Припомняме, "Атака" беше част от коалицията "Обединени патриоти" в 44-то Народно събрание, които подкрепиха коалиционен кабинет с ГЕРБ и Бойко Борисов. По средата на мандата обаче заради търкания между партиите парламентарната група се разпадна, като дрязгите в малката коалиция започнаха още през 2018 г. с явен конфликт между лидерите на "Атака" и НФСБ. Тогава Волен Сидеров отговори на Валери Симеонов с демонстративни проверки по Българското Черноморие и обяви, че акциите и законодателството на коалиционния му партньор пречат на бизнеса.

В парламента пък нетърпимостта между двете партии достигна до физически сблъсък. Напрежението между "Атака" и НФСБ премина и през сваляне на доверието от страна на депутатите на Валери Симеонов от Сидеров като шеф на ПГ на Обединени патриоти, а Волен Сидеров нееднократно искаше оставката на Симеонов - тогава вицепремиер.

В крайна сметка депутатите от "Атака" станаха независими, а през 2019 г. Волен Сидеров се кандидатира и стана общински съветник в СОС, с което и напусна Народното събрание. "Атака" бе и допълнително заличена от коалицията.

На изминалите избори "Атака" се явиха самостоятелно и постигнаха резултат 15 660 гласа или 0.49%.

Преди тези избори Сидеров призова всички партии в коалиция под принципа да не са врагове на Русия, като по този начин индиректно отговори на предложението на Каракачанов патриотите да се обединят, но без лидерите си листите, за да престанат кавгите.