Коалиция "Българските патриоти" (ВМРО, НФСБ и Воля) се регистрира в ЦИК за предсрочните парламентарни избори на 11 юли с 6333 подписа, обяви Борис Ячев от НФСБ. Лидерите на трите партии ще участват в кампанията, но няма да участват в листите. Амбицията на патриотите е за едно ново силно присъствие в следващия парламент, посочи Ячев.

Ние считаме, че нашето присъствие в следващия парламент гарантира стабилност. Видяло се, че краткият и мъртво роден 45-ти парламент не успял да излезе от противопоставянето, докато патриотите щели да водят политика "ПРО".

Ячев е убеден, че присъствието на голяма група патриоти в парламента ще бъде център около, който да се обединят отделните политически партии, за да се състави стабилно правителство.

"Крачката в страни" на Каракачанов като саможертва, а не като оферта

"Крачката в страни" на Каракачанов като саможертва, а не като оферта

Искрен Веселинов: Хората трябва да избират политики, а не шоу

Организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов заяви, че те са готови да водят разговори за управление с всяка една българска партия. Нека всички лидери на партии направят крачка встрани, за да може да се състави едно стабилно правителство, което да управлява България.

Пламен Христов от Воля коментира, че обединението на патриотичните сили е ярък пример за държавническо и отговорно поведение. Видя се, че в 45-то НС без наличието на патриотичните коалиции не могло да се формира управление, отчете Христов. Той е убеден, че причината за това била, че нито една от партиите в 45-то НС не носила дневния ред на обществото.

Припомняме, ВМРО решиха да се явят самостоятелно на парламентарните избори на 4 април. Но дори и те не успяха да преминат 4-процентната бариера за влизане в Народното събрание. НФСБ, които бяха изненадани от решението на войводите влязоха в коалиция с "Воля" на Веселин Марешки, но събраха дори и заедно едва 2.37%. Първоначално заявка за обединение бе дадеха евентално и към КОД на Петър Москов, който обаче отхвърли възможност за такава перспектива.

На 20 май ВМРО, "Воля" и НФСБ си стиснаха ръцете и тръгнаха обединени към изборите.