Чувствам се като ябълката на раздора. Това заяви Камен Петков, който пръв напусна „Атака."

Волене, теб за какво те боли - за мен, че напуснах групата или за това, че няма да си ги харчиш парите от субсидията? С тези думи Петков се обърна към бившия си лидер. Екснационалист обясни, че не е получавал пари от полагаемата субсидия и подчерта, че лидерът на „Атака" ползвал държавната субсидия да си прави вестник, за скъпи пътувания и луксозни вина.

Докато бях в „Атака", бях зависим. Сега съм независим и гласувам по съвест и убеждения, категоричен бе Петков.

От място лидерът на „Атака" призова бившият си съпартиец да излезе от залата. Петков  каза, че ще излезе, ако и Сидеров напусне залата. Сидеров пък се прекръсти, след като Петков каза, че двамата с лидера били еднакви.

По-късно в кулоарите на парламента Сидеров заяви, че Огнян Пейчев и Валентин Николов са подали декларация пред финансовото ведомство за принадлежност към ГЕРБ.

Субсидията за напусналите РЗС пък отдавна влиза в партийната сметка на управляващата партия, според националиста. Тези данни обаче са от източници на „Атака."

Финансовият министър Симеон Дянков пък отказвал да обясни на атакистите със сигурност при кои партии и от кои напуснали депутати партиите увеличили субсидиите си. Дянков отказвал с мотива, че това било лична информация.