От "Воля" очакват поне двама евродепутати, които да влязат в Европейския парламент. Това заяви лидерът на ПП "Воля" Веселин Марешки пред журналисти преди да внесат в Централната избирателна комисия (ЦИК) документите за регистрация за европейските избори.

Марешки не знае дали ще ходи в европарламента, как ще се представят партньорите на партията (Марин Льо Пен, Хайнц-Кристиян Щрахе и Матео Салвини) и колко голяма група ще имат. Той обаче е категоричен, че ако стане евродепутат, няма да допусне да остане празно място в Народното събрание.

Марешки отчете, че социологическите проучвания показват, че тяхното политически семейство в Европа е много вероятно да бъде трето в европарламента.

СДС не искат съвети от други политически партии

СДС не искат съвети от други политически партии

Според Румен Христов са взели осъзнато решение за коалиция с ГЕРБ

От "Воля" само за един ден са събрали повече от два пъти от необходимите подписи, с което приключват с бюрокрацията и тръгват из страната да се срещат с българските граждани.

От партията на Марешки искат да обяснят на хората, че е крайно време в Европейския парламент да изпратят български родолюбци, а не депутати безродници.

Запитан как ще коментира идеята на левицата да внесе подписи за освобождаването на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, Марешки заяви, че не е разглеждано тяхното желание, но по думите му много лесно се издават присъди в България.

Марешки счита, че правилото за невинност до доказване на виновност съществува в българското право, защото "иначе трябва да кажем и че Елена Йончева да се оттегли от цялата политика, защото е обвинена за пране на пари".

Цветанов: Червените сценаристи чертаят нов "Костинброд"

Цветанов: Червените сценаристи чертаят нов "Костинброд"

Според него те не могат да дават морална оценка с депутати, обвинени за пране на пари