"Аз не давам съвети на колегите си и ако обичат и те така да не дават съвети на СДС". Така председателят на СДС Румен Христов отговори на критиките на "Демократична България" и на другите десни политически партии, които водиха преговори със СДС за общо явяване на предстоящите европейски избори.

От СДС са на мнение, че са взели едно осъзнато решение да бъдат в коалиция с ГЕРБ, а причината да не се случи коалицията с другите политически партии, не е в СДС.

"Пет месеца водихме преговори, но в крайна сметка като не се случи да имаме коалиция с другите десни политически партии, ние направихме коалиция с възможно най-логичния партньор, който е член на ЕНП", категоричен е Румен Христов.

Александър Йорданов и Илия Лазаров от СДС са в евролистата на ГЕРБ

Александър Йорданов и Илия Лазаров от СДС са в евролистата на ГЕРБ

Борисов заяви, не се бърка в работата на СДС за номинациите на евродепутати

Той допълни, че ГЕРБ и СДС ще се мобилизират и ще направят всичко възможно да постигнат най-високата цел - преобладаващи депутати от десницата в Европейския парламент и Манфред Вебер да стане следващият председател на Европейската комисия.

От своя страна вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов допълни, че има още две организации, които изяват подкрепа за ГЕРБ. Според него това са организациите, които са истинската, автентична десница, ако може да се говори за партиите, които са били в началото на прехода.

Той подчерта, че коалицията трябва да бъде обединена и консолидирана. "Семейството трябва да бъде подкрепено и ние трябва да бъдем там, където са всички демократично мислещи български граждани, за да не бъде пропилян гласът им", отбеляза Цветанов.

"Нека гласът ни да бъде чут и нека Европа да бъде обединена", призова Цветанов.

ДБ: СДС избра ГЕРБ и обезсмисли партньорството ни

ДБ: СДС избра ГЕРБ и обезсмисли партньорството ни

Демократите се обявяват на опозиция и на ГЕРБ, и на парламентарната опозиция