"Не може БСП да имат депутати с повдигнати обвинения за пране на пари и да дават морална оценка." По този начин зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на социалистите за тяхното събиране на подписки за отстраняването на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев и неговия заместник.

Той не знае какво са внесли от БСП и дали има законово основание за искането на оставката на шефа на КПКОНПИ и заместника му.

Цветанов припомни, че през 2013 г. отново се е търсил начин да се дискридитира ГЕРБ и всички участници в Министерския съвет, но това също не оказало съществено въздействие върху изборния резултат.

"Всички тези сценаристи, които в момента чертаят плановете, това са същите тези, които чертаеха планове за Костинброд", захапа Цветанов опозицията.

ГЕРБ се регистрираха първи в ЦИК

ГЕРБ се регистрираха първи в ЦИК

Очакват Вебер да замени Юнкер

Цветанов апелира да се даде възможност на институциите да свършат своята работа и допълни, че всеки е невинен до доказване на противното.

"В момента са предприети действия, има отпуск и това е един много ясен знак, че се дава възможност компетентните органи да си свършат работата", подчерта Цветанов.

Вторият в ГЕРБ недоумява защо са двойните стандарти и защо му е зададен въпросът за Пламен Георгиев, а не за председателя на ВКС Лозан Панов.

"Когато някой иска да компрометира някого, това не е политика и не е политически живот", заяви Цветанов и допълни, че от ГЕРБ ще направят силна информационна кампания, какво могат да направят и как да го направят.

БСП внася подписи в НС за отстраняването на Пламен Георгиев

БСП внася подписи в НС за отстраняването на Пламен Георгиев

Няма как управляващите да си избират тези, които ще ги проверяват