От партия "Воля" не са променили решението си да са извън парламента, въпреки че днес дадоха рамо на властта за кворума. Няма обрат в решението ни, заяви в кулоарите депутатът от "Воля" Пламен Христов.

Ще постигнем сделка за българския народ, от която той ще бъде доволен, закани се депутатът на Марешки. Цял ден слушаме по медиите изявленията на министър Каракачанов и на Валери Симеонов, че и без хапчетата на Марешки слънцето щяло да изгрее, ядоса се Христов.

И без хапчета ще съмне в парламента, уверен Каракачанов

И без хапчета ще съмне в парламента, уверен Каракачанов

И без "Воля" парламентът ще бъде стабилен

В 9.00 часа след като не се регистрирали от "Воля", стана ясно, че има нужда от хапчетата на Марешки, каза депутатът. След като се регистрирахме на втория път спасихме министър Каракачанов да ходи да търси лечение при ДПС, заяде се още той.

От думите му стана ясно още, че няма нужда "Воля" да си вдига цената. Ние имаме цена, която не е никак ниска в българския парламент, увери Пламен Христов. "Воля" е нужна.

Марешки към Борисов: Да падне Каракачанов не е страшно

Марешки към Борисов: Да падне Каракачанов не е страшно

Не знаех, че всичко в този парламент зависи едва ли не от "Воля"

 

В сряда разговори ще има. Тогава ще видим дали българският парламент продължава да има нужда от хапчетата на Марешки или не, увери депутатът. Партията му търсела сделка и щяла да изнудва в името на българския народ.

Вчера председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разговарял с лидера на партия "Воля" Веселин Марешки. Лидерът на "Воля" изискал разговор за управленската програма, каза Цветан Цветанов.

Разговорът между двамата ще е в сряда. Шефовете на комисии от ГЕРБ са изготвили доклади за изпълнението по сектори, които да бъдат представени на Марешки. Вторият в ГЕРБ очаква и конкретни решения след срещата.

Коментарът на Цветанов дойде след днешното спазване на кворума, за което помогнаха и депутатите на "Воля". Дългият председателски съвет попречил за своевременното събиране на кворума, по думите на Цветанов. Освен това двама гербери закъснели за работа.

Няма умишлено спъване на кворума, по мнението на заместник-председателя на ГЕРБ. От "Воля" не извивали ръцете на ГЕРБ, по думите му. Хората на Марешки се държали изключително отговорно към парламентарната дейност. Компромиси с евроатлантическата ни ориентация няма да направим, допълни Цветанов.

И депутати от "Воля" помогнаха за кворума в парламента

И депутати от "Воля" помогнаха за кворума в парламента

При първата регистрация нямаше кворум

Депутатът от Обединени патриоти Искрен Веселинов определи като евтин цирк действията на "Воля". Оказа се, че военният министър Красимир Каракачанов има грип. Цяла седмица го казал на крак, но вчера вече го съборил. Затова днес няма да дойде в парламента.

Припомняме, днешното заседание на парламентарния контрол трябваше да започне с въпроси към Красимир Каракачанов.

"Няма нищо извънредно", подчерта Веселинов. Един политик трябва да е сериозен, да си има сериозните тези и да си ги отстоява, а ние от тях тези не виждаме. Виждаме само циркаджийски номера, коментира той поведението на Воля.

Депутатите са призвани да работят. Нормално е да се регистрират. Това, че някой е почнал да не ходи на работа и това поставя другите в неудобно положение и трябва те да теглят каиша, не означава, че трябва да фетишизираме ходенето на работа извънредно, смята Искрен Веселинов.