"И без "Воля", да се поправя - и без хапчета, ще съмне в парламента." Такъв коментар направи вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод решението на депутатите на "Воля" да напуснат парламента.

Първоначално военният министър се учуди на зададения въпрос, тъй като не знаеше за излизането на партията на Веселин Марешки от парламента, но след това заяви: "Ама те напуснаха ли? Все още не желая да ги коментирам, но в края на краищата са решили да почиват, Великден наближава, пролетна умора и времето се оправя."
Той увери, че и без тази партия парламентът ще бъде стабилен.

Въпреки излизане на две политически партии от Народното събрание - БСП и на "Воля", Каракачанов е категоричен, че ВМРО остава в парламента.

Припомняме, тази сутрин изненадващо лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви, че партията му с 12-те депутати напускат парламента. Марешки не обяви мотиви.

Вторият в ГЕРБ и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов увери, че парламентарна криза няма. Такъв коментар направи и Искрен Веселинов от ВМРО. Бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов също обяви, че не се притеснява за кворума.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, чийто депутати също напуснаха парламента преди няколко седмици, се въздържа от коментар, заявявайки, че "Воля" са ту с властта, ту в опозиция.