"Ние не влизаме в разговор с ДПС, а нашето присъствие и участие в това управление е да държим вън от властта ДПС".

Това заяви депутатът от ВМРО Искрен Веселинов в кулоарите на парламента в отговор на нападките на лидера на БСП Корнелия Нинова, че сделката между ГЕРБ, ДПС и Обединени патриоти продължава.

Припомняме, малко по-рано на брифинг на "Позитано" 20, лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ГЕРБ са се отказали от опрощаване на дълговете на мюфтийството не защото чуват гласа на хората, а защото са се изплашили. По думите й с "вашите пари си плащат на ДПС оставането на власт", а сделката между ГЕРБ, ДПС и Обединените патриоти продължава.

Корнелия Нинова не знае „Воля“ опозицията ли са, с управлението ли са

Корнелия Нинова не знае „Воля“ опозицията ли са, с управлението ли са

Обратът в позицията на ГЕРБ за вероизповеданията се дължал на уплах

По думите на Веселинов ДПС е партия на антибългарска основа и тя корупционно съсипва държавата.

Той посочи, че именно Корнелия Нинова първоначално е разписала законопроекта за вероизповеданията, заедно с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Ако по време на гласуването на този законопроект социалистите са били в пленарна зала, това предложение щяло да бъде отхвърлено", посочи още Веселинов.

ГЕРБ се отказа да опрощава дълговете на вероизповеданията

ГЕРБ се отказа да опрощава дълговете на вероизповеданията

ДПС не извива ръцете на ГЕРБ, увери Цветанов

Воеводата не приема "наивните упреци" на Нинова, която три пъти досега управлявала с ДПС, а по думите му се канела отново да го направи.

"Този извънпарламентарен опозиционен шум е добре пласиран в медиите и цели да създаде усещане в обществото, че се бори за правда, но мястото й да се бори за правда е в пленарната зала", каза още Веселинов.