"Ние вече не искаме в опозиция, искаме в управление, но докато за мен да съм в управлението това ще е крачка назад в личния ми живот, то това има смисъл за обществения живот, защото съвсем ясно се вижда, че нещата с които се занимавам, са и богоугодни и угодни на българския народ".

Това заяви пред БНТ зам.-председателят на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки.

Почвам да се усещам като евреите в нацистка Германия - много натрапчиво започват да ме сочат не като български родолюбец, а като русофил и това е страшно, подчерта Марешки.

Според него "Воля" е една прагматична, а не креслива опозиция, защото подкрепят всичко, което е добро за България.

Марешки коментира още, че от партията му са против избирането на Деница Сачева за социален министър и определи като фалшива новина, че именно благодарение на "Воля" тя е била избрана.

По отношение на партийната субсидия лидерът на "Воля" заяви, че той е инициатор на референдум, който е събрал 530 000 подписа за 0 лв. субсидия.

Ние сме единствените, които преди няколко дни в зала подкрепихме 1лв. субсидия и 0 лв. субсидия, изтъкна той.

Във връзка с местните избори отбеляза, че е не давал някакъв зор, въпреки това резултатът им бил един от най-успешните.

"Ние бяхме единствената по-малка формация, която имаше шанс, ако не бяха всички фалшиви новини за нас, да спечели областен град", добави Марешки.

Относно издигането на кандидат за шеф на КПКОНПИ, Марешки беше категоричен, че не издигат опонент на Сотир Цацаров, а че си има процедура, "Воля" има подходящ кандидат и го предлага.