Приетият Закон за пътищата ни дава право да продаваме месечни винетки. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента директорът на Националното тол управление Олег Асенов.

Продажбата на винетки е спряна заради досега действащия закон. Информирали сме превозвачите своевременно, поясни още Асенов.

Имаме техническа готовност веднага с влизането на промените, които днес бяха гласувани да възстановим продажбата на месечни винетки, допълни той.

БСП и ГЕРБ се карат за тол системата

БСП и ГЕРБ се карат за тол системата

Левица обвини управляващите в неспособност да направят реформата

Припомняме, вчера от БСП алармираха, че по граничните пунктове не се предлагат в продажба месечни винетки и поискаха обяснение от министър Петя Аврамова. Тя дойде в парламента и посочи, че прекъсването на продажбата на месечни винетки е направено след влизането на закона в сила и със знанието и съгласието на превозваческия бранш. 

По-рано днес депутатите влязоха в сблъсък по отношение на въвеждането на тол системата. От БСП са убедени, че правителството на ГЕРБ няма административния капацитет да се справи с реформата в сектора въпреки обещанията и очакванията си за печалба, която да бъде вложена в ремонт и поддръжка на пътищата в страната.

Превозвачите нямали против седмичните винетки

Превозвачите нямали против седмичните винетки

Аврамова се похвали с добър диалог с бранша