Независимо от заявената политическа воля и инвестираните сериозни средства в поддръжката на съществуващата техника, все още нямаме необходимото количество изправна авиационна техника. Нальотът е драстично малък - по-малък от предишни години.

Това заяви президентът Румен Радев при посещението си в авиобаза "Граф Игнатиево".

Командирът на 3-та авиобаза бригаден генерал Димитър Петров информира върховния главнокомандващ за общата подготовка на военното формирование, възможностите за изпълнение на задачи, състоянието на авиационната техника и на инфраструктурата.

Одобриха законопроекта за отложеното пенсиониране на военните

Одобриха законопроекта за отложеното пенсиониране на военните

Заложено е и в армията да се приемат и 40-годишни кандидати

Личният състав инвестира в бъдещето за дълбока трансформация на авиобаза "Граф Игнатиево" към бъдещия изтребител и бъдещите бойни способности.

Това е огромно натоварване за хората, проблемите са сериозни и изискват неотложни и политически, и организационни мерки и подкрепа, заяви Румен Радев.

Върховният главнокомандващ поздрави личния състав, че в тежки условия на опасно малък брой летателни часове работят за поддържане на способности, придобиване на нови, за охрана на въздушното пространство, гарантиране на безопасност на полетите.

Държавният глава призова за още по-енергични мерки от Министерството на отбраната и от Командването на ВВС за създаването на необходимите условия за достатъчна летателна дейност.

Малкият нальот рефлектира върху бойните способности, готовността за дежурство и най-вече безопасност на полетите, допълни Румен Радев.

Румен Радев призова да не се поддаваме на паника и страх от коронавируса

Румен Радев призова да не се поддаваме на паника и страх от коронавируса

Той настоя и да не се допуска парализа на икономиката