"Президентът Радев в момента се държи като опозиционен лидер и донякъде като подбудител на протестите. Той подклажда напрежението, а не бива да прави това в ситуацията, в която се намира държавата", коментира пред НоваТВ президент 2012-2017 г. Росен Плевнелиев.

"Не съм убеден дали не сме свидетели на геополитически сблъсък на българска територия и службите трябва много внимателно да проверят това. Не може коли с руски регистрационни номера да предвождат протестите. А Русия няма интерес от това България да прави стъпки напред към влизането си в Шенген", коментира Плевнелиев.

Плевнелиев: Румен Радев да спре да бъде популист и да се поучи от мен

Плевнелиев: Румен Радев да спре да бъде популист и да се поучи от мен

Радев да обедини нацията, както направил Плевнелиев на протестите 2013 г.

Плевнелиев не вижда предпоставки за оставка на правителството, но протестите на гражданите трябва да бъдат чути. Премиерът губи, че не е взел бързо решение да поиска оставката на Валери Симеонов. "За подобни думи трябва да се носи отговорност. Пример за демократична култура е да си подадеш оставката в подобна ситуация", заяви Плевнелиев.

Правителството на Борисов е постигнало не малко, обяснява Плевнелиев и допълва, че "проведе успешно европредседателство, сключи исторически договор за приятелство с Македония, а сега е на път да отвори вратите на страната ни към Еврозоната и Шенген, благодарение на позитивния доклад от ЕК".

Румен Радев е популист и лидер на опозицията, оцени Плевнелиев

Румен Радев е популист и лидер на опозицията, оцени Плевнелиев

Плевнелиев видя сериал между двама генерали в спора между Борисов и Радев