"Истанбулската конвенция е ангажимент на всички държави в ЕС. Всички държави членки са я подписали и в момента вървят ратификации. Няма да се разпадне коалицията и тук заявявам категорично, че това е един от приоритетите на ЕП и ЕК. А лидерът на ПЕС я подкрепя. Турция е ратифицирала тази конвенция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания. Ако погледнем законодателството на тези държави, дори имат конституционна забрана за еднополови бракове."

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Панорама" по БНТ. 

Припомняме, че по-рано Парламентарната група на Обединените патриоти обяви, че е против Истанбулската конвенция и няма да гласуват за нея. Това стана ясно от брифинг на патриотите в парламента.

Патриотите искат ГЕРБ да изтеглят Истанбулската конвенция

Патриотите искат ГЕРБ да изтеглят Истанбулската конвенция

ПГ на ОП ще гласуват против

ОП са против Истанбулската конвенция, категоричен бе лидерът на Атака Волен Сидеров. Конвенцията отваряла вратата за признаване на еднополовите бракове и третия пол, нещо срещу което патриотите са категорично против.

Сидеров призова ГЕРБ да изтеглят конвенцията.

Цветанов коментира и други актуални проблеми на страната, сред които втория лифт над Банско. 

Припомняме, че това правителствено решение доведе до протести. Според несъгласните изграждането на съоръжението изисква изсичането на много ценни гори. Властите декларираха, че освен лифта няма да се строи нищо друго в района. 

Цветанов се обяви срещу спекулациите по темата. По думите му, лифт със сигурност ще има и това е желанието на хората.