Яне Янев показа огромен обем документация, която е разсекретена и според него се отнася до корупция в енергийния сектор.
По думите на Янев има данни за извършени тежки престъпления и би следвало главният прокурор да възобнови прекратени дела.

Янев събра медиите в секретна секция на Народното събрание, откъдето се взимат въпросните материали.

Той каза, че до една седмица ще поиска среща с главния прокурор и че ще го информира, че е бил заплашван.
"Вчера и днес получих куп закани и анонимни обаждания, включително заплахи да спра, че това е опасно.
Обадиха ми се уважавани от мен магистрати да ми кажат, че това, което правя би могло да предизвика Конституционни съд да спре дейността на комисията", добави Янев.

Той отказа да назове имената на магистратите, но обеща, че след срещата с главния прокурор на излизане ще ги съобщи.
„Единият от прокурорите, за които ще информирам г-н Цацаров е замесен и в друга афера, друго дело, което стигна до Брюксел", каза още Янев.

По думите му разсекретените документи показват различни престъпления. Помолен да уточни той посочи, че от документация се вижда класически тип търговия с влияние.

„Един министър е предоставил възможност цялата държава да бъде задкулисно управлявана от някакъв Красимир Георгиев Фронтиер", заяви Янев.

Той каза още, че в документация ставало ясно, че били прилагани фалшиви документи от името на фирми от много висок ранг и че това ставало по времето на трима министри - Севлиевски, Ковачев и Овчаров.

Янев съобщи, че има престъпления, свързани с документна измама и поясни, че целта била определени лица да реализират комисионни и държавата да бъде ощетена.

Помолен да коментира нашумялата тема за агент Буда Яне Янев каза, че това, което е видял и прочел и съшито с бели конци.
Според него тези документи са фалшификат и предизборен трик на ченгета от БСП.
„Мисля, че в основата на цялата работа е Румен Петков", добави Янев. Той определи публикацията като кьорфишек и бутафория.

Припомняме, именно лидерът на РЗС преди две години - още като опозиция на ГЕРБ и Борисов - постави въпроса кой седи зад псевдонима "Буда".