Това, което ни интересува, за да получите подкрепата ни, е ясно изразена законодателна програма и програма за действие на правителството в определен срок.

Това заяви бившият депутат от "Има такъв народ" и настоящ независим народен представител Иво Атанасов по време на последната среща за консултации от партия "Продължаваме промяната" в сградата на парламента за съставяне на кабинет. 

Тошко Йорданов:  Опитват се да направят коалиция на предателите

Тошко Йорданов: Опитват се да направят коалиция на предателите

ПП да поставят условия с кого да говорят от ИТН е несериозно

От страна на независимите депутати, напуснали ИТН дойдоха още Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов и проф. Николай Радулов.

Спортният министър в оставка Радостин Василев, бившият депутат от ИТН Кирил Симеонов и бившият народен представител от "Възраждане" Елена Гунчева не присъстваха на коалиционната среща. 

ДБ радикални реалисти, но Христо Иванов е оптимист за новия кабинет

ДБ радикални реалисти, но Христо Иванов е оптимист за новия кабинет

Формацията не е чертала нови червени линии

Атанасов поиска от финансовия министър в оставка да представи програмата и приоритетите, които са предложили БСП и "Демократична България" по време на вчерашната им коалиционна среща.

Кандидатът за премиер Асен Василев обясни, че иска да чуе с интерес идеите за промяна от страна на независимите депутати и кои, според тях, са основните задачи за един евентуален нов кабинет. 

Асен Василев към БСП: Да си кажем какво сме свършили и да продължим напред

Асен Василев към БСП: Да си кажем какво сме свършили и да продължим напред

Нинова оптимист за преговорите

Вие знаете какво сме предложили до момента, така че се надявам и вие да ни консултирате, както БСП и ДБ, след което да започнем разработването една оста стройна програма, каза още Василев.

От страна на ПП дойдоха премиерът в оставка Кирил Петков, министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер, бившият парламентарен шеф Никола Минчев и председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров.