Зам.-председателят на парламента Явор Нотев е в ступор от изявлението на вътрешния министър Валентин Радев, че и той е подал сигнал за Владимир Пелов и силовото ведомство е работило по сигнала.

Не съм подавал сигнал, коментира пред медиите атакистът.

От МВР били на крачка да хванат Пелов, ама ги изпреварили

От МВР били на крачка да хванат Пелов, ама ги изпреварили

Дори депутатът от Ботевград е подал сигнал за избягалия затворник

Припомняме, при визитатата си в Бургас по-рано вътрешният министър обясни, че МВР било на крачка да хване избягалия затворник Владимир Пелов, но го изпуснали.

Не разбирам въпроса, смути се Нотев, попитан от медиите за повече подробности за данните, които е предоставил на МВР за рецидивиста. Не мога да си възстановя такъв разговор, подчерта той.

Със силовия шеф са разговаряли за сигурността в региона, тъй като Нотев е депутат от София-област. Имам отношение към сигурността в Ботевград, посочи той.

Нотев е искал полицейско присъствие от министър Радев, за да се справи ведомството с битовата престъпност. На този разговор Радев реагирал незабавно.

"За случая Пелов не желая да злепоставям министъра, не зная какво е казал, нямам спомен да сме разговаряли за този конкретен случай", поясни Явор Нотев. Няма как да не си спомням. Не съм подавал сигнали дори на тел. 112, заяви той.

Не съм споменавал името на Пелов в разговор с министъра, обобщи атакистът и допълни, че е нямал информация за избягалия затворник.