Няма политически субект в Народното събрание, с който БСП да разговаря. Това коментира говорителката на парламентарната група на БСП Елена Йончева пред БНР и допълни, че дори не става въпрос за шайка, а за организирана престъпна група.

Това е банда, която има свой главатар, свой вожд и последното гласуване, нарушаването на Изборния кодекс, нарушаването на българските закони само доказва това, бе категорична тя.

По думи на Йончева всяка година от България изтичат 11 милиарда евро заради корупция. До този извод е стигнала групата на Зелените в Европейския парламент по данни на ЕВРОСТАТ, ОЛАФ и Европейската комисия.

Нинова: Само пленумът на БСП може да върне червените в пленарна зала

Нинова: Само пленумът на БСП може да върне червените в пленарна зала

БСП обявяват евролистата си през март

Тя посочи и че страната ни е на дъното по всички европейски показатели въпреки помощта на Брюксел.

Йончева обясни, че за последните 10 години чуждестранните инвестиции са паднали 11 пъти, като за 2018 г. са били с 40% по-малко, отколкото за 2017 г.

Според нея причините за спада на чуждестранните инвестиции са три - корупция, липса на предвидимост и лоша съдебна система.

Депутатката посочи, че само през януари общо четири фабрики са затворили, за да се преместят в Румъния, където средната заплата е по-висока.

Атанасова: БСП направили политическа грешка, пропускайки дебатите в НС днес

Атанасова: БСП направили политическа грешка, пропускайки дебатите в НС днес

Вероятно червените щели да подкрепят отхвърлянето на ветото на Закона за личните данни

Йончева бе категорична, че БСП няма да се върне в парламента, независимо че от ГЕРБ са изразили готовност да се откажат от промените в Изборния кодекс. Мотивът на червените е, че "са отнети правата на гражданите и няма шанс за честни избори".

Говорителката на БСП коментира, че за първи път в парламента се погазва закон, което е прецедент.

Ако БСП не беше се намесила и не беше реагирала, не беше излязла от парламента, което е легитимна форма на протест, хората щяха да влязат в парламента, защото са нарушени техните права, увери тя.

Нинова изчаква часове, за да види точно какви каши забъркват от ГЕРБ

Нинова изчаква часове, за да види точно какви каши забъркват от ГЕРБ

Етикетът на всичко това е подигравка с правото и с парламентаризма

Припомняме, след като в парламента бе гласувани поправките в Изборния кодекс, които предизвикаха сериозно недоволство заради завишаване на прага за преференциално гласуване, БСП обяви, че напуска заседанията на Народното събрание.

Социалистите не промениха позицията си дори и когато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че от ГЕРБ ще дадат крачка назад и ще оттеглят вече гласуваните промени.