Не е време за партийно строителство, когато хората имат нужда от работа и икономиката на държавата се срива. Toва заяви в сутрешния блок на БиТиВи бившият омбудсман и настоящ лидер на "Изправи се.БГ" Мая Манолова.

Бившият национален обществен защитник подчерта, че не прави партия, но от утре тръгва из България, за да чуе недоволните хора срещу модела "Борисов". Това са хората, които се чувстват сами, излъгани и забравени от премиера, смята тя.

Моделът "Борисов" изкара хората на улиците и ги събра под неговите прозорци. В момента не правим партия и не се занимавам с партийно строителство, а тръгвам из страната, за да чуя, че Борисов продължава да разхищава и пилее парите от българските данъкоплатци, каза Мая Манолова.

Манолова ще поиска ревизия на управлението на премиера Бойко Борисов.

С план за 19 месеца Манолова извежда българите от кризата

С план за 19 месеца Манолова извежда българите от кризата

Управлението е в каскаден разпад и предстои смяна на караула

Решението как ще участва на парламентарните избори, ще го вземем заедно с граждани. Това е проект, острието срещу тази власт, обяви бившият национален защитник.

Запитана от кой политически спектър ще бъде, Манолова не даде конкретен отговор, а посочи, че София е показала успешния модел - всички срещу едноличната власт и срещу модела "Борисов". Тя недоумява какво значи лява и дясна кражба и какво отношение има това за начина, по който Борисов краде парите на хората и ги раздава на близките си фирми.

Според нея хората трябва да кажат кой е по-добрият модел и те дадат заявка за властта. Хората искат почтено и разумно управление, каза Мая Манолова и още веднъж подчерта, че хората трябва да покажат кое управление е по-добро и кое не. Така тя не даде конкретен отговор кой е по-добрият модел на управление - този на Орешарски или на Борисов.

С план за 19 месеца Манолова извежда българите от кризата

С план за 19 месеца Манолова извежда българите от кризата

Управлението е в каскаден разпад и предстои смяна на караула

Идват избори и ще има смяна на караула, даде заявка отново Манолова и заяви, че тя има план за излизане от кризата с коронавируса в 19 мерки.

Тя определи думите на премиера Бойко Борисов, че се молила да стане омбудсман, като израз на паник атака и посттравматично разстройство, продиктувано от коронавируса. "Господин Борисов, а вие как ме молихте да не се кандидатирам за кмет и какво ми обещавахте, за да не го правя? Борисов ме молеше да не играя за кмет, защото знаеше какво ще се случи на изборите", каза още тя в отговор на думите на министър-председателя.

Как и къде са се срещали Борисов и Манолова не стана ясно - Манолова заяви само, че това били вече известни факти. Тя още няколко пъти повтори, че Борисов я е молил да не се кандидатира за кмет на столицата. "Не ме търсете във вашите задкулисни договорки, Борисов. Никога не съм участвала в задкулисни договорки. Аз може да съм правила грешки, но всичко е ясно, не участвам в уйдурми, заговори и договорки зад гърба на хората", защити се Манолова и се закани, че ще участва в следващата политическа надпревара.

Мая Манолова: Няма план за кризата с коронавируса

Мая Манолова: Няма план за кризата с коронавируса

Хората са донори и безлихвени кредитори на държавата, смята тя

Тя отказа да коментира критиките на социалния министър Деница Сачева и запита дали според ретроградната Венера е нормално да има толкова много безработни.