Решението на парламента за партийната субсидия от 8 лв на глас е резултат от уйдурма - точно това, за което Борисов ме обвиняваше по време на изборите. Това посочи Мая Манолова в студиото на Нова телевизия. Според нея сюжетът в парламента е илюстрация на съглашателството между ГЕРБ и БСП и оправданията за стабилност и гласуване на бюджета по никакъв начин не оправдават именно това решение.

"Можеха така да му поискат не 8, а 18 лв. или 20 лв. на глас, според Манолова.

Борисов разкри каква ромска уйдурма готви Манолова на Фандъкова

Борисов разкри каква ромска уйдурма готви Манолова на Фандъкова

Братя Галеви отвън й помагали

Също така тя разкритикува решението, което предлага Министерски съвет, за съдебната реформа и изпълнение на искането за осъществяване на контрол над работата на главния прокурор. Предложението за независим прокурор е "маневра, неловко съшита с бели конци", по думите на Манолова, според която това са безполезни предложения, а на всички е ясно, че няма как да проработят. Освен това, според Манолова, тези предложения са и противоконституционни. Трябвало е Борисов да събере конституционно мнозинство, особено при положение, че се хвали със стабилност.

Борисов разказал басня за независим прокурор

Борисов разказал басня за независим прокурор

Според Мая Манолова предложенията му са противоконституционни

Мая Манолова отново увери, че няма политически амбиции и проектът "Изправи се.бг" е изцяло гражданска платформа и няма да прераства в партия. На въпрос дали ще участват в избори Манолова попита: "Избори ли ще има?.. Борисов нито е построил "Хемус", нито е подал оставка... аз не знам такова нещо."

"Изправи се.бг" е обединение на основата и в защита на общодемократични ценности - честни избори, честна бизнес среда, свобода на словото, посочи Манолова и увери, че ще защитава малките срещу големите, както се казва и първата национална кампания на движението. През изминалата седмица към активистите от новия формат са се присъединили колективно над 20 члена - това са неправителствени организации, граждански движения, синдикати, а са дошли много хора от провинцията, които са поискали да се направят изнесени приемни.

Мая Манолова няма да прави партия

Мая Манолова няма да прави партия

Създава гражданска платформа за защита на гражданските права

Иначе за собствените си амбиции тя призна: "Ще бъда омбудсман завинаги." Въпреки че Манолова увери, че няма да се кандидатира нито за лидер на БСП, нито за президент, нито гражданското движение ще прерасне в политическа партия, тя посочи, че ще имат политически искания и ще предлагат политически решения - от мръсния въздух, през коритото на река Вит и Витоша, до презастрояването на Черноморието и строежа върху дюни.