БСП изпраща 48-то Народно събрание с неизпълнената задача да сформира редовно правителство и да реши политическата криза. Корнелия Нинова отчете, че и в следващото Народно събрание най-важната задача ще е да се защити парламентарната република.

Да видим грешкие, които допуснахме, призова лидерът на червените. Войната в Украйна сложи отражение върху целия свят, заяви тя и изтъкна, че военното взе превес в 48-то НС. Клишета и етикети в парламента съзря още лидерът на БСП. Етикетите - именно това е една от пречките да нямат диалог, по думите й. Най-висша наша отговорност е националният интерес, според Нинова и прогнозира, че войната ще свърши с мирно споразумение.

анкета

Каква оценка давате на 48-то НС

Виж резултати

Отличен, свърши много работа 4.6%

Добър, макар и да не излъчи кабинет 2.3%

Среден, много шум за нищо 9.6%

Слаб, и на хартия 19.3%

И оценка не заслужват 64.2%

Иначе отчете шареното гласуване по темите в парламента, както и липсата на предвидимост. Нова разделителна линия видя на добрите срещу лошите, на промяната срещу статуквото. Всички в НС били статукво, по мнението й и настоя: "Стига с тези разделителни линии!"

Диалогът да не е приказки, а реален разговор за промени, призова Иванов

Диалогът да не е приказки, а реален разговор за промени, призова Иванов

Парламентарната демокрация е "на трупчета", в необявен квазипрезидентски режим сме

Това беше парламент, белязан от скандали, смята още тя. Политиците се замеряли с шкафчета и кюлчета, с Джемкорп и Нексо. В същото време съдебната система забуксувала, а който иска намира начин, който не иска - намира причина.

Нинова благодари на депутатите, че помогнали част от социалната програма на БСП е приета, а пък левите защитили лицето на партията си. Тя предупреди, че държавата е изправена пред пропаст и има опасност да паднем в нея. Хората ще ни оценяват по реалните неща, заяви още Нинова. Личната съдба всеки зависела кого ще изпратят в 49-то Народно събрание.

ГЕРБ отново в центъра на политиката, вече не е в изолация

ГЕРБ отново в центъра на политиката, вече не е в изолация

ГЕРБ отчетоха усилията си да има редовно правителство и парламент