Македония е преминала границата от 500 млн. евро в търговията си с България. Страната няма да спре да насърчава пазарните отношения с България и ще се стреми тези стойности да достигнат 1 млрд. евро.

 

Това заяви министър-председателят на Македония Зоран Заев след среща с българския премиер Бойко Борисов в Министерски съвет.

Контактите между двете страни са изпълнени с конструктивни разговори, договори и планове, изрази задоволството си Заев. Той допълни, че срещата е била приятелска, а българският премиер от своя страна определи Заев като "добър приятел".

Борисов открива АМ "Струма" между Сандански и Кресна в началото на декември

Борисов открива АМ "Струма" между Сандански и Кресна в началото на декември

Премиерът се надява Македония скоро да е в ЕС и НАТО

Македонският премиер поиска през месец декември двете страни да организират междуправителствено заседание, на което да се обсъдят перспективите между двете страни и да се констатират завършените проекти.
Борисов пък заяви, че заседанието ще се съчетае с откриването на АМ "Струма" в частта Сандански-Кресна.

Заев посочи, че се работи върху отварянето на нови гранични пунктове, както и по изграждането на железопътна и газова инфраструктура.

Цялата ни работа е в резултат от изключителната мотивировка, която ни е дадена от Бългаиря, заяви Заев и благодари за подкрепата на страната ни за евроатлантическата интеграция на Западните Балкани.

Заев: "Република Македония остава посветена на реформите."

По думите му взаимоотношенията между България и Македония са пример за новата реалност в Балканския полуостров.

Македонския премиер не пропусна да отбележи, че между България и Македония се гради истинско приятелство, а като доказателство за това изброи заедността при отбелязване на празниците.

Заев изтъкна, че българският народ винаги е добре дошъл навсякъде в Македония.

Борисов потвърди, че Груевски дори не е искал българско гражданство

Борисов потвърди, че Груевски дори не е искал българско гражданство

МП и ДАНС също отричат Груевски да има български паспорт