„Генерал Борисов пак се е объркал, политическата ми биография е на десен човек. Докато аз бях по януарските събития през 97 г. и ми чупиха главата, и след това участвах в реформаторското дясно управление, г-н Борисов охраняваше Тодор Живков."

Това заяви десният кандидат за София Мартин Заимов в отговор на твърдение на Бойко Борисов пред медиите, че на тези избори БСП играе с двама кандидати - Аспарухов и Заимов.

Десният кандидат припомни, заедно с него в болницата и имало още над 100 софиянци, пострадали от полицейското насилие,   

„Аз лично знам какви щети донесе на България некомпетентното управление на БСП - лично съм им оправял бакиите. Знаете ли, кризата от 1997г. нямаше да се случи, ако Бриго Аспарухов не беше свалил през 1992г. правителството на Филип Димитров. И България днес щеше да е като Полша, Чехия и Унгария. А БСП вместо Кадиев, номинира Аспарухов! Каква партия само!..." - каза още кандидатът на обединената десница.

Бойко Борисов не е десен кандидат по много причини, каза Мартин Заимов в отговор на журналистически въпрос.

Той подчерта, че Борисов няма дясна политическа биография, избирателите му не са десни и няма чувство за отговорност, което е задължително за един десен политик.

„Един десен човек е прозрачен човек." - заяви десният кандидат за София, като подчерта, че при Бойко Борисов няма прозрачност.

„Колко общински служители са се виждали с него лично? Колко софиянци са разговаряли лично с него извън бомбастичните събития, на които идват предимно негови симпатизанти? Колко хора, които са недоволни от управлението на София, са успели да му го кажат?" - запита Мартин Заимов.

Един десен политик не може да иска разширяване на намесата на държавата в местното управление.   

Такава позиция изрази Заимов в отговор на въпрос на news.bg във връзка с настояванията на Борисов за помощ от държавата при решаването на проблемите на София.