Премиерът Борисов се готви на утрешна среща да убеждава патриотите да променят позицията си в Изборния кодекс за секциите в чужбина.

Това може да се заключи от думите на Борисов в студиото на Свободна зона.

Ще подкрепим ветото на президента, обяви Радан Кънев от името на РБ

Ще подкрепим ветото на президента, обяви Радан Кънев от името на РБ

Утре взимат решение

Много пъти се направиха компромиси, но има компромиси, които след това ще донесат много, много тежки наслагвания в обществото и аз затова истински се надявам нашите партньори, гледайки разбира се тяхната кауза и интерес, заради бълха или нещо да не унищожим целия юрган, обърна се той задочно към патриотите.

Припомняме, президентът Плевнелиев наложи вето върху текстовете в Изборния кодекс, касаещи откриването на секции за гласуване в чужбина. Патриотите от НФСБ и ВМРО обаче са категорични, че няма да подкрепят ветото.

Вигенин зове съпартийците си от БСП да подкрепят гласуването в чужбина

Вигенин зове съпартийците си от БСП да подкрепят гласуването в чужбина

Не може Изборният кодекс да се прави на тъмно, категоричен е той

Позицията на ГЕРБ е да се чуе мнението на всеки българин в чужбина, изтъкна Борисов. По отношение на споровете около Изборния кодекс премиерът отново обяви, че зачита и мнението на представителите на Патриотичния фронт, тъй като в много от турските секции има сериозни нарушения.

С наближаването на изборите всяка партия иска да се открои със своя идентичност - така премиерът обясни разногласията по повод промените в Изборния кодекс. Все пак позицията на ГЕРБ остава твърда – равенство при гласуването на всички българи.

Борисов обаче намекна, че отстояването на позицията на ГЕРБ е нелека задача, поради наличието в момента на много малки партии в парламента.