Законопроектът за механизма за контрол върху главния прокурор бе внесен в първия възможен момент.

Това коментира пред БиТиВи правосъдният министър Крум Зарков. Работихме закона до последния момент, изтъкна той. Депутатите имало цялото време на света да го приемат, каза още Зарков.

Законът ще бъде приет от друг парламент, по мнението му. Законът е качествен, по думите на правосъдния министър. Дори и по-рано да го бях внесъл, той щеше да има същата съдба, заяви още Крум Зарков.

Крум Зарков: Само с натиск НС ще приеме механизъм за контрол над главния прокурор

Крум Зарков: Само с натиск НС ще приеме механизъм за контрол над главния прокурор

Той смята, че законопроектът ще бъде приет макар и в следващия парламент

Законът не е внесен по-рано, защото МП е чакало становищата на Венецианската комисия и Съвета на Европа, стана ясно от коментара му. Законът не решава чак толкова сложен въпрос, според него. Не сме си измислили това, което предложихме от въздуха, поясни Крум Зарков.

Не разбирам защо всичко трябва да става толкова трудно, лесният начин беше да се приеме този закон, смята той. Не можем да си позволим вече резултатът да е нула, каза още правосъдният министър. В този закон ролята на БСП е била пасивна, според Зарков. Ако БСП продължава да действа рутинно ,не я чака нищо добро, по мнението му. Госпожа Нинова като лидер няма нужда от опозиция, каза още Зарков за партийните дела.

Зимата провали пленума на БСП

Зимата провали пленума на БСП

Заседанието на Националния съвет на партията се пренасрочва за петък

Под една или друга форма лидерският въпрос ще бъде поставен на Конгреса, според него.

Ролята на БСП никога не може да е просто балансьор, тя винаги е имало структуроопределяща роля , каза още Крум Зарков. БСП трябва да си върне водещата роля или да е водеща сила в коалицията или опозиция, по думите му.

Припомняме, че пленумът на БСП днес се спъна в кворума. Заради снега голяма част от членовете на Националния съвет на партията не успяха да дойдат на Позитано 20.

Според социалисти пленум трябва да се свика през седмицата, за да се вземат планираните решения преди Конгреса.

Малко по-късно от пресцентъра на партията уточниха, че предвиденото за днес заседание на Националния съвет на БСП се отлага за 14.00 часа в петък - 10 февруари.