архив -news.bg
„Дондуков" 2 ще изпрати писмен и звуков запис от срещата между Георги Първанов и Симеон Дянков.

Това заявиха в писмо до медиите от администрацията на държавния глава по повод днешното писмо на председателя на Народното събрание до президента.

„Нормална административна практика е на официални срещи на президента, на дискусии и заседания да се води стенограма", обясняват от президентството и допълват:

Огласяването на един или друг материал се решава от ръководителя на съответната институция. И в други случаи Президентската администрация е публикувала стенограми от работата на институцията".

Според администрацията на президента проведеният с Дянков разговор не съдържа никаква поверителна или засягаща личността му информация.

„Президентът изразява учудване защо оповестяването на този разговор създава притеснения в ГЕРБ. Впрочем, самият министър Дянков настояваше да се изясни случаят с неговите изявления за президента.
Едва ли може да се намери по-добър начин за изясняване на позициите от оповестяването на стенограмата", така от президентската институция мотивират решението да бъде огласена стенограмата.

От писмото, изпратено до медиите, става ясно, че Георги Първанов смята за неразумно разширяването и включването в проблема на българския парламент.

От администрацията на държавния глава посочват още, че президентът държи на принципното взаимодействие с институциите. По много вътрешни и международни въпроси това взаимодействие е било видимо и ефективно.

„Но това не означава, че президентът ще бъде безкритичен към грешки, с каквито изобилства дейността на финансовия министър", завършва писмото на президентството.