Трябва да се намери баланса в коалицията по въпроса за зелените сертификати. Тази позиция изказа в студиото на Нова телевизия Андрей Чорбанов, който и вчера прочете декларацията от името на "Има такъв народ" в парламента, която бе възприета и като първата цепнатина в новото мнозинство.

Чорбанов не мисли, че тяхната позиция може да доведе до разтурване на коалицията. Той увери, че позицията на ИТН е принципна, но и принципно са отговорни и към сключеното коалиционно споразумение.

ИТН се разбунтува на идеята на Кирил Петков за зеления сертификат

ИТН се разбунтува на идеята на Кирил Петков за зеления сертификат

Правото на труд не можело да се ограничава без реална алтернатива

Той не отговори как точно очаква обаче да се развие гласуването в пленарна зала, очаква обаче ГЕРБ да гласуват "за" въвеждането на зелен сертификат. "Ние не можем да носим отговорност как ще гласува друга политическа сила", посочи Чорбанов на въпрос, че така ИТН ще гласува заедно с "Възраждане" . Андрей Чорбанов обясни и позицията си по отношение на ваксинацията - още от началото е убеден, че ваксинацията не трябва да е насочена към определени рискови групи, а не към цялото население.

Именно обаче десет пъти по-високата смъртност у нас трябва да се подложи на анализ, като процентите смъртност и ваксинация не трябва да се отнасят безкритично едно към друго.

Не е логично разликата между България и други страни да се дължи само на процента ваксинирано. Въпросът е как да се организира една доболнична помощ и защо у нас тя не работи, заяви Чорбанов и отново заяви, че Има такъв народ са против задължителната ваксинация за всички граждани.