Меглена Кунева е един от най-подготвените кандидати за български еврокомисар.

Това заяви пред БНТ съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски във връзка с непотвърдена информация, че Меглена Кунева ще е номинацията за следващ български еврокомисар.

Зеленогорски посочи, че се обсъждат различни имена и че той самият няма информация за бъдещата номинация.

По думите му, Реформаторският блок е наподобявал Европейския съюз - трудно са се взимали решения, но партньорите са се справяли успешно с това.

"Няма вероятност в скоро време да се превърнем в единна партия, при нас има по-радикална и по-спокойна част, по-логично е да обсъждаме повече и да взимаме екипни решения." - добави Найден Зеленогорски.

"Влизаме с летящ старт от едни избори в други. Ще работим заедно с Петър Москов.
Разделянето с ДСБ се отразява, но това ни дава шанс да се отворим към индивидуално и групово участие, повече гражданско участие в блока. Ще работим за бъдещо дясно-центристко управление." - каза съпредседателят на ПГ на РБ.

Той коментира и отказа на Реформаторския блок да подкрепи промените в изборните правила, с които се предлага мажоритарно гласуване в два тура.

"Няма как за 2 седмици да гласуваме нещо, което ще преобърне начина, по който хората избират. 4,5 млн. българи не са гласували или бяха против промяна в избирателната система." - мотивира се Зеленогорски.